Televizyon
14 Tem 2010 10:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

MEMET ALİ ALABORA HANGİ DİZİYLE EKRANLARA DÖNECEK?

Dört yıldır televizyon dizisi yapmayan Memet Ali Alabora, hangi diziyle ekranlara dönüyor!

Dört yıldır televizyon dizisi yapmayan Memet Ali Alabora, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın başyapıtlarından televizyona uyarlanan ‘Huzur’da ‘Mümtaz’ karakterini canlandıracak

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın başyapıtlarından ve Türk edebiyatının önemli eserlerinden ‘Huzur’ televizyon dizisi oluyor.

Ahmet Yurdakul’un senaryosunu yazdığı dizinin yönetmenliğini, 1990’dan bu yana başarılı birçok dizi ve sinema filmine imza atan Cemal Şan yapacak.

‘Mümtaz’ ile ‘Nuran’ın aşkı etrafında gelişen olayları ekrana taşıyacak ‘Huzur’un yapımcısı Ata Türkoğlu, başrol oyuncusu olarak birçok yapımcının peşinden koşup ikna edemediği Memet Ali Alabora’yla anlaştı.

2006 yılında Kanal D’de yayınlanan ‘Karınca Yuvası’nda başrol oynadıktan sonra dizi çekmeyen Alabora, ‘Huzur’ dizisindeki ‘Mümtaz’ karakterini canlandıracak.

Çekimleri ağustos ayında başlayacak dizide ‘Mümtaz’ın yanı sıra üç önemli karakter daha var.

Koliba Film’in sahibi Ata Türkoğlu, dizide ‘İhsan’, ‘Suat’ ve ‘Nuran’ rollerini canlandıracak oyuncu seçimleri için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

İlk bölümünün çekimleri Uşak, Kütahya ve Ayvalık’ın yanı sıra İstanbul’da yapılacak ‘Huzur’, yeni yayın döneminin prodüksiyon maliyeti yüksek ve iddialı işlerinden biri.

Alabora’nın dört yıldır uzak kaldığı dizi setlerine dönmesinde Koliba Film’in Kanal D için çekeceği ‘Türkan’ dizisinin baş kahramanı olan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın gençliği rolünü eşi Pınar Öğün’e vermiş olması mı, yoksa ‘Huzur’un edebi gücü mü etkili oldu, bilmiyorum.  Oyuncu, ‘Huzur’la dizi sektörüne dönüş yaptığına göre bir şeyler onu cezbetmiş demek ki!

Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET