Gündem
23 Şub 2013 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

MEMATİ'YE HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ!

Kurtlar Vadisi'nde "Memati" karekterini canlandıran Gürkan Uygun hayranlarının karşısına farklı çıktı..

Kurtlar Vadisi'nde "Memati" karekterini canlandıran Gürkan Uygun, Akşam Gazetesi'nden Zeynep Bakır'a ilginç açıklamalarda bulundu.

Ama Uygun söylediklerinden daha çok verdiği pozlarla konuşulacak gibi... Hatta fotoğrafları çekerken evinin penceresinden çıkan bir 'abla' "Memati sana yakışıyor mu böyle kıyafetler? Tü tü maşallah Allah nazarlardan saklasın" bile demiş...

Bu adamı gözünüz bir yerden ısırıyor olabilir. Dilinizin ucuna gelen isim; evet. Memati. Ancak onun adı Memati değil, Gürkan Uygun. 10 yıldır birlikte yaşadığı karakteri öldürdü, şimdi üç film ve bir tiyatro oyunuyla başka denizlerde yüzüyor.

- Memati iyi yazılmış bir karakter olduğundan bu kadar hayranınız olduğunu düşündüm. Aksi halde o dizide birçok oyuncu vardı ama sizin yeriniz hep başka oldu.

Çok iyi yazılmış bir karakter, benimle çok iyi uyum sağladı. Osman abi (Sınav) bana yakın plan çalışmayı tercih etti çok sonraları. Genel planda bir şey ifade etmezken, üzerimde detay çalıştığında izleyenler karakterden çok etkilendi. Kaşlarımdan, bakışlarımdan, mimiklerden… Oyunculuğumdan öte fotoğrafımdan etkilendiklerini düşündüm hep. Şansım yaver gitti anlayacağınız…

- Dizinin eski popülaritesi sanırım yok…

Yine var ama artık alışıldı. Dizi izleyicileri için perşembe akşamları garanti. Kendi günü, kendi saati durumu…

- Siz ayrıldıktan sonra dizinin izlenme oranında azalma olduğunu düşündünüz mü?

10 yıldır alıştıkları ve sahip çıktıkları karakter olmayınca eski keyifleri kalmamıştır. Düşüş oldu elbette. 

- Bu içten içe hoşunuza gidiyor mu?

Bunu zaten biliyordum. Yani diziye izlenebilirlik kattığımı, renk kattığımı. Evet, insanız hepimiz. Gururumu okşuyor bu durum. Ama yanlış anlaşılmasın, bu beni havaya sokmuyor. Hayata öyle bakmıyorum, öyle de tutunmuyorum.

BAKALIM MEMATİ’Yİ ÖLDÜREBİLDİM Mİ?

- ‘Memati karakteri üzerime yapışır’ korkusu yaşadınız mı?

Yaşamaz mıyım; hem de çok. 10 yılın ardından ilk işlerim bu iki film ve tiyatro. Benim için çok sıkı sınavlar oldu. Düşünün ilk defa başka bir rol oynuyorum. Altı çok çizili bir rolden çıkmışım. Onu kollamaya, Memati’ye benzememeye çalışıyorum. Sette arkadaşlarıma sürekli soruyorum “Benzemedi değil mi?” diye. Bir yerden sonra, sormaya utanır oldum artık.

- En çok ne zorluyor sizi?

Kaşlarımı çatıyorum, Memati; sesimin kalın çıkması gerekiyor Memati; omzumu düşürüyorum yine Memati. Bedenimi yeniden karşıma aldım ve onunla çalıştım. Kolay bir süreç değildi. Bazı kronik davranışlar var kolay olmuyor. Ama eşiği geçtiğimi düşünüyorum. Son karar izleyicinin. Bakalım gerçekten Memati’yi öldürebilmiş miyim?