Gündem
14 Ara 2014 16:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Melih Altınok'tan cemaati kızdıracak soru! Ekrem Dumanlı'nın ne ayrıcalığı var?

Katıldığı bir tv programında 14 Aralık operasyonuyla ilgili konuşan Melih Altınok, cemaati kızdıracak bir soru sordu: Ekrem Dumanlı'nın ne ayrıcalığı var?

AHaber'de yayınlanan bir programda Melih Altınok, operasyonla ilgili konuşmanın çok erken olduğunu söyledi. Öncelikle bu gazetecilerin neyle suçlandıklarının anlaşılması gerektiğine dikkat çeken Altınok, "peşinen kimseye de kefil olmam" dedi.

Ergenekon ve Balyoz davasında da tavrının aynı olduğunu ifade eden Türkiye Gazetesi yazarı Melih Altınok, hakkında bir şikayet varsa gazeteci de olsa herhangi bir vatandaştan farkı olmadığının altını çizdi. Melih Altınok "Ekrem Dumanlı'nın ne ayrıcalığı var?" diye sorarak, hukuk önünde kimsenin ayrıcalıklı olmadığını hatırlattı.

NEYLE SUÇLANDIKLARINI GÖRELİM

Öncelikle neyle suçlandıklarını bir görelim. Bu operasyon niye yapılmış? Bu gazetecilik faaliyetine yönelik bir açıklama mı? Taşhiyeciler dedikleri bir gruba itibarsızlaştırma yapılıyor. Onlar da sahte deliller nedeniyle şikayette bulunuyorlar. Savcıların ilk açıklamasında bu şekilde bir şikayetten dolayı ifade almak için Emniyet'e çağrılıyorlarsa bunda bir sıkıntı var mı?

ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Gazeteciler de herkes gibi gidip ifade vermeliler. Dünden beri şova dönüştürdüler bunu. Devletin savcıları hukuka uygun bir soruşturma yürütüyorlar ama devlet içinde paralel örgütlenmiş bir ekip bunu sosyal medyadan faş ediyor. Bu konuşulmuyor. Bu faaliyetin kendisi bile devlet içindeki paralel yapı için kanıttır.

DUMANLI'NIN NE AYRICALIĞI VAR?

Sadece aynı işi yapıyorum diye niye kefil olayım ben? Ekrem Dumanlı'nın ne ayrıcalığı var? Onun da  hakkında bir şikayet varsa gidip ifade vermei gerekiyor. Ne hakimiz, ne savcıyız, bekliyoruz ama peşinen kimseye kefil olmak doğru değil.