Gündem
26 Mayıs 2023 13:54 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2023 14:00

Mehmet Şimşek o iddiaya aracılarla cevap verdi! ‘Ben bu mesajı şöyle okudum…’

Fatih Altaylı, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’le ilgili kendisine iletilen mesajı paylaştı ve çarpıcı bir yorumda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden ekonominin başına getirmek için 20 Mart’ta bir araya geldiği Mehmet Şimşek aktif siyaseti düşünmediğini söyleyerek teklifi reddetmişti. Şimşek’in sağlık sorunları olduğu ve Britanya’nın başkenti Londra’da çalıştığı şirketlerle sözleşmesi nedeniyle de Türkiye’ye aktif siyaset için gelmeyeceği belirtilmişti.

Konu ile ilgili yaptığı yorum üzerine Mehmet Şimşek’in aracılar vasıtasıyla kendisine ilettiği mesajda ‘hafif bir mide ülseri’ dışında bir sağlık probleminin olmadığını söylediğini aktaran Fatih Altaylı, “Ben bu mesajı şöyle okudum. Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın kazanması durumunda ısrar edilmesi halinde mesaisini Türkiye’ye ayırabilir. Ancak bu durumda Erdoğan’ın Türkiye ekonomisinin bugünkü halinin büyük oranda sorumlusu olan faiz politikasından da vazgeçilir. Çünkü Dünya’da hiçbir ekonomi, buna ABD veya Almanya da dahil, faiz indireceğim derken dolara peşin yüzde 30 faiz verilen bir sistemi yürütemez” değerlendirmesinde bulundu.

İşte Fatih Altaylı’nın köşesinden ilgili bölüm:

Birkaç gün önce katıldığım bir programda detayına girmeden Mehmet Şimşek’in sağlık sorunları olduğundan söz etmiştim.

Mehmet Bey, aracılar vasıtası ile bilgi iletti.

Sağlığı çok şükür yerinde imiş, hafif bir mide ülseri dışında bir sağlık sorunu ile uğraşmıyormuş.

Şimşek’in evi Ankara’da ama iş seyahatlerinden ötürü zamanın büyük bir bölümü Londra, Dubai gibi finans merkezlerinde geçiyor.

Ben bu mesajı şöyle okudum.

Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın kazanması durumunda ısrar edilmesi halinde mesaisini Türkiye’ye ayırabilir.

Ancak bu durumda Erdoğan’ın Türkiye ekonomisinin bugünkü halinin büyük oranda sorumlusu olan faiz politikasından da vazgeçilir.

Çünkü Dünya’da hiçbir ekonomi, buna ABD veya Almanya da dahil, faiz indireceğim derken dolara peşin yüzde 30 faiz verilen bir sistemi yürütemez.

Buna Banker Kastelli de veremedi.

Terim ve futbolcuları yüksek faiz vaadi ile dolandıran bankacı Seçil Erzen de.

Bu ekonomik program devam ederse Türkiye’nin sonu da aynı olur.

Mehmet Şimşek bunu sonu benden daha gören biri olarak, böyle bir şeye ortak olmaya gelmez.