Gündem
19 Mar 2013 21:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

MEHMET ALİ ERBİL'İN GÖĞÜS ESPRİSİ TV8'İ YAKTI!

“Çocuklar büyümek, gelişmek için süt için. Ecem gel bu gecem. Kurban olsunlar, 21 yaşında daha of of. Lohusa gibi bir haliniz var..."sözleri TV 8'in başını yaktı.

RTÜK, Mehmet Ali Erbil’inAşka Gel” programında, dekolte giyinen bir yarışmacının göğüslerini göstererek, “Çocuklar büyümek, gelişmek için süt için. Ecem gel bu gecem. Kurban olsunlar, 21 yaşında daha of of. Lohusa gibi bir haliniz var. Bana bir sütlü kahve yollar mısınız” sözleri nedeniyle TV‘ye 36 bin TL ceza verdi.

Konuyla ilgili hazırlanan uzman raporunda şöyle denildi:

BAŞINDAN BİR ŞEY GEÇMİŞ GİBİ DURUYOR

“Mehmet Ali Erbil’in sunuculuğunu yaptığı programda, stüdyoda bulunan paravanın iki tarafında yer alan genç kızların ve erkeklerin yapım ekibince kendilerine verilen soruları birbirlerine sordukları, sırasıyla çalınan müzik eşliğinde dans ettikleri görülmüştür. Gençleri tanıştırma, sözlendirme programı olarak yansıtılan yapım, katılan gençleri ‘yarışmacı’ olarak sunmaktadır. Stüdyoya sırasıyla çağrılan gençlere Mehmet Ali Erbil tarafından yaşları, ne iş yaptıkları ve nerede, kiminle oturdukları sorulmaktadır.

Genç kızlar tek başlarına oturuyorlarsa Mehmet Ali Erbil sorularıyla ve mimikleriyle bu konu üzerinde fazlaca durmaktadır. Rapora konu olan tarihte yalnız yaşadığını söyleyen genç kıza Mehmet Ali Erbil, ‘18 yaşında, aaa kızım korkmuyor musun? Tıkırtı, mıkırtı olmuyor mu? Yağmur, çamur, fırtına.... ohhh, ay Allahım...’ ifadelerini kullanmıştır. Genç kızlara ‘başlarından bir şey geçip geçmediğinin’ ısrarla sorulduğu programda ‘Başınızdan bir şey geçti mi? Başından bir şey geçmiş gibi duruyor’ benzeri ifadelerin genç kızlara yöneltildiği tespit edilmiştir.

GÖĞÜS VE SÜT ESPRİSİ

Genç kızlardan birisinin kıyafeti oldukça dekolte ve kırmızı mini eteklidir. Genç kız stüdyoya geldiğinde Mehmet Ali Erbil, müzik eşliğinde kızın etrafında dönmekte ve göğüs ölçüleri büyük olan Ecem isimli genç kıza, ‘Çocuklar büyümek, gelişmek için süt için. Ecem gel bu gecem. Kurban olsunlar, 21 yaşında daha of of... Lohusa gibi bir haliniz var. Nerden başlayacağımı bilemiyorum. Hay Allahım nerden başlasam, nerden şey yapsam buyrun hadi günaha sokmayın’, ‘Bana bir sütlü kahve yollar mısınız?’, ‘Göğüs farkıyla kaybettin’ ifadeleri kullanmıştır. Mehmet Ali Erbil ile birlikte stüdyoda bulunan seyircilerin de güldükleri görülmüştür.”

36 BİN TL CEZA

Programın “Yayınlar kadını istismar eden programlar içeremez” maddesini ihlal ettiğine karar veren Üst Kurul, kanala 36 bin TL ceza verdi.