Medya
20 Kas 2012 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

MEHMET ALİ BİRAND TRT'Yİ SOYDU MU? ÇÖLAŞAN'I GÖRSE NE YAPACAK?

Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın Mehmet Ali Birand ile yaptığı röportajın ikinci bölümü yayınlandı..

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, Kanal D anchormanı Mehmet Ali Birand'la pazar günü uzun bir söyleşi yapmış, röportajın bir bölüme bugüne sarkmıştı..

Ayşe Arman Mehmet Ali Birand'a o çok konuşulan 'TRT'yi dolandırdı mı?' sorusunu yöneltti..

İŞTE O BÖLÜM :

Hakkınızdaki yolsuzluk iddiaları Babiali’nin “yaramaz çocuğu” olduğunuz için miydi? Çünkü siz, “Emret Komutanım”la orduyu zor durumda bıraktınız, yetmezmiş gibi bir de Öcalan röportajı yaptınız...

-  Hayır, öyle değil. Birkaç şey bir araya geldi. Sebeplerden biri, o dönemde, doğru dürüst bir muhasebecimin olmaması. Bu, büyük hata. Dünyanın dört bir yanına gidiyordum ve haliyle sadece haberin içeriğiyle ilgileniyordum. Ben haberciyim, beni büyüleyen haber, o sırada faturalar, makbuzlar, fişler ya da yaptığım harcamaları belgelemek umurumda bile olmuyordu. Ama insanın böyle bir lüksü yok.

Kendinizi suçluyorsunuz yani...
-  Suçlamaz olur muyum? Tembelliği bırakıp bir şirket kurmam gerekiyordu. Ama işte, deli bir haber şehveti içindeydik. Ben Suudi Arabistan’daydım, Mithat Bereket Kuzey Irak’ta, Can Gladyo’yu yapıyordu İtalya’daydı, program akışına baktığınız zaman bugün bile televizyon kanallarının yapamadığı seviyede işler kotarıyorduk. Ne olduysa bütün o kargaşa içinde olan oldu. Ama ben bunun hesabını verdim. Tabii ki asker faktörü de söz konusudur. Bunu da inkâr edemem. Ama “Tek sebep budur” deyip de işin içinden çıkamam. “Mehmet Ali TRT’yi soydu mu soymadı mı?” tüm bunlar yaşanırken, bazıları hırsızlık yaptığıma inandılar, bazıları ise hiçbir zaman bu tür suçlamalara itibar etmediler. Onlara müteşekkirim.

Emin Çölaşan’ı görünce ne yapıyorsunuz?
-  Görmüyorum. Görmeye de niyetim yok. Emin Çölaşan’nın nerede olduğunu bile bilmiyorum.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın