Gündem
01 Nis 2024 11:36 Son Güncelleme: 01 Nis 2024 11:59

MedyaRadar yazmıştı... Soyer’e 'Toplu tüfekli' gönderme!

İzmir’de sonucu en merak edilen ilçelerin başında Seferihisar geliyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da Memleket Partisi adayına destek vermesi günlerdir konuşuldu. MedyaRadar’ın gündeme getirdiği haberin ardından açıklama yapan Soyer, 'kimseye destek vermiyorum' açıklaması yapmak zorunda kaldı. Seçimi kazanan İsmail Yetişkin Tunç Soyer’e sert göndermelerde bulundu…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Memleket Partisi adayını desteklemesi yüzünden sonucu en merak edilen ilçelerin başında Seferihisar geliyordu. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yüzde 44 oy alırken, lansmanı bile Soyer’in ekibi tarafından yapılan Memleket Partisi adayı Hamit Nişancı ise yüzde 28’de kaldı.

“TOPLA TÜFEKLE ÜZERİMİZE GELENLERE KARŞI KAZANDIK”

Seçim sonrasında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Tunç Soyer’e sert göndermelerde bulundu. Yetişkin, ‘Nasıl bu kadar oy aldı diye şaşırdığınız insanlara kimler destek verdi biliyor musunuz? Seferihisar halkı sayesinde, Cumhuriyet halk partisi sayesinde, İzmir'in en güzel makamlarına gelen kişiler destek verdi. Biz bu seçimi bize karşı topla tüfekle, dev bütçelerle üstümüze yürüyenlere karşı kazandık. Buradan söylüyorum. Yazıklar olsun. Biraz vefanız olsaydı bunları yapmazdınız. Yapamadınız. Olsun. Bizi ayırmaya çalışanlara sesleniyorum. Biz ayrılamayız. Küsenler kırılanlar elbette olur. Ama biz barışacağız. Siz ise yaptıklarınızla kalacaksınız’ diye konuştu.

SOYER “DESTEKLEMİYORUM” DEMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Memleket Partisi Seferihisar Belediye Başkan adayı Hamit Nişancı'ya destek verdiği iddialarına sert sözlerle yanıt vererek herhangi bir desteğin söz konusu olmadığını açıklamıştı. Soyer, “Ben CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanıyım, adını söylediğiniz kişiyle herhangi bir görüşmem ve ailece desteğimiz söz konusu değil. Bu dedikoduların nereden, nasıl ve ne için çıktığına anlam veremiyorum. Ben Seferihisar’da oturuyorum. Ne yapayım Seferihisar’daki evime de mi gitmeyeyim? Bu saatten sonra Seferihisar siyasetinde bu konunun konuşulmamasını diliyorum” dedi.