Gündem
09 Mar 2024 09:55 Son Güncelleme: 09 Mar 2024 10:01

MedyaRadar ortaya çıkarmıştı.. Sahte basın müşavirli dolandırıcılığa tutuklama!

‘Benim annem Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri’ diyerek bir iş insanını 21 milyon lira dolandıran Berke Meşe ile ‘Benim babam Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü’ diyen Latif Çetintaş tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne Nilgün Meşe ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 21 milyon liralık vurgun yapan zanlıların savcılık ifadesine MedyaRadar ulaştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan Berke Meşe, Nilgün Meşe ve Latif Çetintaş polis ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildiler. İş insanı M.E.’yi ‘Benim annem Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri. Cumhurbaşkanlığı kanalıyla yurt dışından filoyla araba getireceğiz. Bu arabalardan yedisine müşteri arıyoruz’ diyerek 21 milyon lira dolandıran Berke Meşe ile Latif Çetintaş tutuklanırken, Nilgün Meşe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANNEM CUMHURBAŞKANI BASIN MÜŞAVİRİ DEMEDİM!

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Berke Meşe savcılık ifadesinde, 'Ben şikayetçi ile pandemi döneminde tanıştık. Birlikte iş yaptık. Daha sonra kendisi beni ortak yapmak istedi. Kartvizit bastırdı. Daha sonra kendisi araç alım satımı yapmak istediğini, dolayısıyla benim çevremi kullanmak istedi. Kendisinin istediği marka ve model araçları satın alarak bende kar yapacaktım. Bir adet Audi bulup satın aldık. Parasını M.E. ödedi. Daha sonra yedi Audi için hesabıma 21 milyon 100 bin lira gönderdi. Ben bu araçları teslim etmeye Niyetliydim. Bu paraları Kocaeli'de bulunan iki arkadaşa gönderdim. Onlar bana araçları teslim edemeyince bende kendisine araçları teslim edemedim. Maddi gücüm yok. Bu şahıslardan parayı alırsam şikayetçinin parasını ödeyeceğim. Bu arada annemi Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri olarak tanıtmadım' dedi.

SEÇİM DÖNEMİNDE AK PARTİ’DE ÇALIŞTIM!

Anne Nilgün Meşe ise, ‘Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde AK Parti il binasında çalıştım. Aracımda İETT amblemi var. Herkes İETT’de çalıştığımı bilmektedir. Ben Berke'nin araç alım satımında para kazanamadığını şikayetçiye söyledim. Aralarındaki para alışverişinden haberim yok. Berke ve Latif’in arkadaşlıkları dışında aralarında başka bir ticari ilişki olup olmadığını bilmiyorum. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum’ dedi. Meşe’nin vekilleri, müvekkillerinin trafik kazası geçirdiği için engelli olduğunu belirterek tutuksuz yargılanma talebinde bulundular.

CUMHURBAŞKANI DEĞİL İETT BASIN DANIŞMANI!

Bağcılar Belediyesi’nde çalıştığı belirlenen Latif Çetintaş’ın savcılık ifadesinde, ‘Berke’yle annesi ve babamın tanışmış olmasından dolayı tanırım. Nilgün Meşe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Basın danışmanı olarak çalıştığını ve emekli olduğunu biliyorum. Kendisi ile ortaklığım ve ticari ilişkim yok. Bundan bir yıl önce Berke Meşe. Banka hesabının problemli olduğunu, hesabım olup olmadığını sordu. Hesap bilgilerimi paylaştım. Gelen paraları da geri gönderdim. Gelen paranın yüksek olduğunu görünce, memur olduğumu ve bu paranın sorun yaratacağını söyledim. Başka bir hesabına geri gönderdim. Babam emeklidir. Onun Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü olarak çalıştığını kimseyle paylaşmadım’ dedi.