Gündem
19 Mar 2024 09:36 Son Güncelleme: 19 Mar 2024 10:00

Medyaradar gündeme getirmişti… Noter onaylı tehdit! Hem suçlu hem güçlü!

Sonunda bu da oldu. Büyükçekmece’de heyelan bölgesine yapılan 20 katlı projeyi durduran mahalle sakinlerine davalarını geri çekmesi için noter onaylı tehdit ihtarnamesi gönderildi. İhtarnamede, ‘Müvekkilim inşaat dünyasında tanınan bir isimdir. Tarafınızca açılan davalar reddedildiğinde milyon dolarları bulacak maddi zararlar tarafınızdan tahsil edilecek’ denildi.

MedyaRadar’ın 4 Mart’ta ‘Adres yine Büyükçekmece: Ölüm Blokları’ başlığıyla duyurduğu inşaat projesiyle ilgili skandal bir gelişme yaşandı. Heyelan bölgesine önlem alınmadan yapılan inşaat yüzünden yollarda çatlaklar, villaların istinat duvarlarına kayma meydana geldi. Alkent 2000 villa sakinleri, inşaatın durması için dava açtı. Mahkeme, hazırlanan bilirkişi raporundan sonra inşaatın durdurulmasına karar verdi. Projeyi yapan Gül İnşaat ve Delta Arazi Geliştirme şirketleri, dava açan mağdurlara davalarını geri çekmesi için ihtarname gönderdi.

21 OCAK’TA 18 KİŞİYE GÖNDERİLDİ!

Büyükçekmece bölgesinde bir çok tartışmalı projeyi yapan Gül İnşaat ve Delta Arazi Geliştirme isimli inşaat şirketleri, Bakırköy 21. Noter ’den dava açan 18 kişiye 26 Ocak tarihinde tehdit dolu bir ihtarname gönderdikleri ortaya çıktı. Gönderilen ihtarnamede şu ifadelere yer verildi: Tarafınızca yukarıda belirtilen mahkemelerde müvekkil inşaatın ruhsatının öncelikli yürütmenin durdurulması, akabinde iptali talebinde dava açılmıştır. İstanbul 9’ncu İdare Mahkemesi hiçbir savunma alınmadan ruhsat ve imar planları için yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir. Sayısız mühendis, mimar ve belediyelerce onayıyla imalata başlanmıştır. Tarafınızdan alınan bilirkişi raporu bilimsellikten son derece uzak, çıplak gözle yapılmıştır. Gelinen noktada müvekkil aleyhine derdest olan davalar müvekkilin şantiyesinin durmasına neden olmuştur. Yargılama sonunda müvekkilin projesinin mevzuata ve fenni kurallara uygun olduğu ve davanın kabulünün mümkün olmayacağı ortaya çıkacaktır.

MİLYON DOLARLAR TARAFINIZDAN TAHSİL EDİLECEK!

İmalatın durması sebebiyle taahhüt edilen ödemeler, maliyet artışı, gelir kayıpları, arsa sahibi ve satılan bağımsız bölümlerin sahipleri ve muhtemel uyuşmazlıklarda ödenmesi muhtemel tutarlar müvekkilin maddi zarar kalemleri olmuştur. İnşaat dünyasında büyük bir marka olan müvekkil şirketlerin uğradıkları prestij kayıp da manevi zararımızı ortaya çıkarmıştır. Tarafınızca açılan davaların reddedilmesi halinde, haksız fiil ile sebep olduğunuz milyon dolarları bulacak olan toplam maddi ve manevi zararın tarafınızdan tahsil edilmesi müvekkilin hakkı olacaktır’

DÖNÜŞÜNÜZE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ!

‘Site sınırlarınızın dışına çıkarak kamu yolları olan ancak tarafınızca site mülkiyeti gibi çevrilen, müvekkil şirketlerin inşaatlarının bulunduğu parsel arasında kalan yolun işgalinizin bulunduğu ancak komşuluk hukuku gereğince işbu ihtarnameye dönüşünüze göre hareket edeceğimizi bildirmek isteriz. Gelinen bu noktada komşuluk hukuku gereği taraflarca yapılabilecek bir şey var ise muhataplar olarak sizler ile müzakerede bulunmayı ve yaşanan uyuşmazlığı ortadan kaldırmayı temenni ederiz’ denildi.

TEHDİDE BOYUN EĞMEDİLER!

Noter onayıyla davalarını geri çekmesi için tehdit edilen 18 şikayetçi, geri adım atmadılar. Bir duyuru yayınlayan Alkent 2000 sakinleri, davalarını geri çekmeyeceklerini açıkladılar.

Açıklamada, ‘Biz site sakinlerini mağdur eden inşaatında bulunduğu bölgenin jeolojik durumu dikkate alındığında bu denli yüksek (74 metre) yapı ve yüksek emsali olan bu inşaatın Kuzey Anadolu Fay Hattının önemli bir ucunda yer alan Marmara Denizi ve İstanbul hattı düşünüldüğünde gerek toprak altı gerekse toprak üstü tehlikeler barındırdığı açıktır. Kısa bir süre önce aynı bölgede 4 MEVSİM İSTANBUL inşaatında forekazıksız / temelsiz 114 adet villa inşaatı ile ilgili olarak yapılan Savcılık operasyonu sonrasında yapı ruhsatını veren Büyükçekmece Belediyesinin yetkili sorumluları gözaltına alındığı da göz önüne alındığında, 24 katlı, 74 metre yüksekliğindeki devasa yapı kütlesinin heyelan bölgesinde yapılması da göz önüne alındığında çok ciddi endişe duymaktayız. Yakın zamanda yüzyılın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yıkıcı depremlerden sonra toprak kaymalarından, deprem zemin hareketlerinden endişe ve infiale kapıldığımızdan, site sakinleri olarak bir şeyler yapmak ve sesimizi ilgili ve yetkili kurumlara bildirmek durumundayız.