Gündem
24 Nis 2024 09:22 Son Güncelleme: 24 Nis 2024 09:38

Aday olamadı milyarder oldu! Bir ayda 3 milyar 600 milyonluk ihale…

AK Parti’de aday olamayanların ticarette önlenemez yükselişi devam ediyor. Siyasette aradığını bulamayan Bedrettin Binbay’a bir ayda 3 milyar 600 milyonluk ihale verildi. Adaylık vizesi alamayan Binbay, 2018 yılından bugüne kadar tam 8 milyarlık ihale kazandı...

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 2018 genel seçimlerinde Siirt'den aday adayı olan Bedrettin Binbay'a talih kuşu konmaya devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 8 Mart'ta ‘Şanlıurfa İli, Karaköprü İlçesi, Aşık Mahallesi 5. Etap 697 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ başlıklı ihale düzenledi. Her zamanki gibi 21b’ye göre pazarlık usulü yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 1 milyar 938 milyon 750 bin lira olarak belirlendi.

EN İYİ TEKLİF ONDAN!

Sekiz firmanın katıldığı ihale, 1 milyar 629 milyon 658 bin lira teklif veren Binbay Yapı İnşaat ile Arter Taahhüt İnşaat iş ortaklığına kaldı. TOKİ ile Binbay yapı 26 Mart 2024 tarihinde sözleşme imzaladı. İşin bitirilme tarihi ise 22 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu ihale Binbay Yapı ile Arter Taahhüt İnşaat’ın birlikte girdikleri ilk ihale değil. İki firma 30 Ocak 2024 tarihinde de Hatay Defne’de 732 adet deprem konut ihalesinde ipi göğüsleyen firma oldu. TOKİ, Binbay Yapı ve Arter Taahhüt İnşaat ile 19 Şubat 2024 tarihinde sözleşme yaptı. Sözleşme tutarı ise 1 milyar 956 milyon lira oldu. Böylece Bedrettin Binbay, bir ayda 3 milyar 600 milyonluk iki ihale daha kazandı. Binbay’ın aday adaylık sürecinden bugüne kadar kazandığı ihalelerin toplamı ise 8 milyarı buldu.

SINIR DUVARLARI ÖRDÜ!

Doğu illerinde sınıra duvar örülmesi, gözetleme kulelerinin yapılması işinde de Bedrettin Binbay’ın imzası bulunuyor. TOKİ, sınır illerine duvar, gözetleme kulesi yapmak için peş peşe birçok ihale düzenledi. Bu ihalelerin bir kısmı Binbay’ın şirketlerine verildi. TOKİ’nin sınıra duvar örülmesi için son ihaleyi 13 Mayıs 2022’de düzenledi. “Van İli Saray İlçesi Hudut Hattına 1’inci Etap Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Yapım İnşaatı İşi” adı altında düzenlenen ihale 163 milyon 156 bin TL’ye AKP’li Binbay’ın sahibi olduğu Binbay Yapı İnşaat şirketine verildi. TOKİ’nin 17 Eylül 2021’de “Şırnak İli Cizre-Silopi Hudut Hattına 3’üncü Etap Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Yapım İnşaatı” adı altında düzenlediği ihale de 26 milyon 956 bin TL’ye yine Binbay Yapı İnşaat’a verildi

11 YILDA 40 AYRI İHALE ALDI

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Binbay, Binbay Yapı İnşaat ile İzbay İnşaat isimli iki şirketiyle kamudan son 11 yılda toplam 40 ayrı ihale aldı. Binbay bu ihalelerin 36’sını ’ini TOKİ’den alırken, üç ihaleyi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı birini ise Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden aldı. Bu 39 ihalenin toplam bedeli de 6 milyarı aşıyor.

“BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ”

Bir röportajında sektördeki saygınlığını her geçen gün daha da attırdıklarını, bunu dürüst ve ilkeli olmalarına bağlayan Binbay, “Başarılı olmamızın sırrı; hepsi kendi dalında uzmanlaşmış kadromuz, kaliteye yatırım, kararlılık, dürüstlük, disiplin ve hızlı çalışma her zaman prensibimiz olmuştur. Başarımızı bu değerlere borçluyuz. Hedefimiz; yalnız ülkemizin değil, küreselleşen dünyada sektörün lider markalarından biri olmaktır. Biz büyük düşünüyoruz, çünkü yeniliklere açık ve teknolojiyi çok iyi takip ederek farklı iş kollarında yatırım yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanmış.