Gündem
19 Şub 2024 09:24 Son Güncelleme: 19 Şub 2024 09:32

Medyaradar gündeme getirdi, AK Parti yanlıştan döndü!

Geçtiğimiz hafta tam da bugün ‘AK Parti’de Elbistan ve Sındırgı krizi’ başlıklı haberimiz gündeme bomba gibi düşmüştü. Belgeleriyle AK Parti’nin Elbistan Belediye adayının 92 icra dosyasını kamuoyuna duyurmuştuk. Abdullah Yener, haberimizin ardından ‘Bir tane bile alacaklım yok’ açıklaması yaptı. Yener’e cevap niteliğinde olan ‘İşte iflasın belgesi’ haberimizi yayına soktuk. Yener bir hafta sonra ‘Gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek adaylıktan çekildi.

Eski milletvekillerinden Avni Doğan’ın X paylaşımlarından yola çıkarak Elbistan adayı Abdullah Yener’i araştırmaya başladım. Kahramanmaraş’ta yaşayan bir kaynağımla Doğan’ın paylaşımları sonrasında irtibata geçtim. İddia edildiği gibi Yener’in 92 icra dosyası bulunuyordu. Hangi kurumun, hangi bankanın ne kadar icra gönderdiğine dair belgeler elimdeydi. Önce Yener’i aradım.  İcra dosyalarını sordum. Bana, ‘Bir tane bile alacaklım yok. Televizyon kanalım orada duruyor. Alacaklı varsa oraya gidebilir’ açıklaması yaptı. Ancak bu açıklama beni tatmin etmedi.  AK Parti’den de tepkiler yükselince ‘AK Parti’de Elbistan ve Sındırgı krizi’ başlıklı haberimizle icra dosyasının belgelerini yayımladık.

AÇIKLAMAYA DEVAM EDİNCE İKİNCİ HABER GELDİ!

MedyaRadar’ın 12 Ocak’taki haberinden sonra Kahramanmaraş medyasına açıklamalarda bulunan Abdullah Yener, bir gün önce bana telefonda söylediği yalanlamanın bir benzerini yapıyordu. Bu defa hedefinde Avni Doğan vardı. Yener, eski Kahramanmaraş Milletvekili Doğan için, ‘ Karşısına bir akrabamı çıkardım. Dolayısıyla kaybetti. Onun için bana tepkili’ açıklaması yaptı. Sonuçta ikisi arasında husumet olsa da ortada 92 alacaklının olduğu bir icra dosyası vardı. Dolayısıyla haberimize devam ettik. 13 Şubat’ta bu defa ‘İşte iflasın belgesi’ haberimizi yayına soktuk. Yener’in iflas ettiğine dair belgede alacaklıların sıraya dizildiğine yer vermiştik.  Bu haberlerden sonra Yener Elbistan’da gittiği her yerde tepkiyle karşılanmaya başladı.

 

GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE…

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün iki gün üst üste yaptığı özel haberlerle gündeme getirdiği Yener, sonunda pes ederek Sosyal medyadan, "Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti Elbistan Belediye Başkanlığı Adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte bana kucak açan dost, arkadaş ve Elbistanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın ve partimizin yanındayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan ise Yener'e ilişkin, "Kendi tasarrufu, hakkında hayırlısı olsun. Aday belirleme çalışmalarımız devam ediyor. İsmi yakında açıklayacağız" diye konuştu. AK Parti’nin Salı gününe kadar yeni Elbistan adayını açıklaması bekleniyor.

 

HAMİT ÖNCÜ EKİBİNDEN AÇIKLAMA

MedyaRadar’da dün yazdığım ‘İl binasında ilçe başkanına saldırdı haberime Hamit Öncü ekibinden açıklama geldi. Haberimde yazdığım bir ismin düzeltilmesine istediler. İl binasında yaşanan kavgayı doğrulayan Öncü’nün  ekibi, Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer’e saldıranın Habip Öncü değil Erzurum Milletvekili Fatma Öncü’nün kocası Mehmet Ali Öncü olduğunu söylediler. Hamit Öncü’nün il binasında gerçekleşen bu kavgadan son derece rahatsız olduğunu söylediler.

KİMİN PARASIYLA YAPIYORSUNUZ?

CHP’de aday gösterilmeyen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, son atımlık kurşunlarını devreye soktular. Belediyenin imkanlarıyla vatandaşları sesli ve yazılı SMS’lerle eyleme davet ettiler. Hançerli vatandaşları sesli mesajlar gönderirken Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt ise ‘Esenyurt Başkanına Sahip çık’ başlığıyla gönderilen SMS’le vatandaşların kendisine sahip çıkmasını istedi. İki başkanın da belediye imkanlarını kullanarak yeniden aday olmak için yaptıkları son organizasyon tepki çekti. Hem Bozkurt hem de Hançerli için düzenlenen gösteriye iki başkan döneminde belediyede işe alınanların katılması dikkat çekti.