Gündem
27 Oca 2011 08:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

MEDYADAKİ BÜYÜK KIYIMI MANŞETTEN GÖREN TEK GAZETE HANGİSİ?

Ciner Medya Grubu ve Turkuvaz'da işten atılanları manşetine taşıyan tek gazete hangisi?

26 Ocak gazeteciler için kara bir gün olarak tarihe geçti..

Sözcü Gazetesi, medyadaki kıyımı "Ekonomi süper diyen gazeteler işçi atıyor" manşetiyle duyurdu..

Sözcü, Çalık ve Ciner Gruplarını "Hükümet pohpohçusu medya" olarak dillendirdi..

İşte o manşet:


Hükümet pohpohçusu medya dün kıyım yaptı


‘EKONOMİ SÜPER’ DİYEN GAZETELER İŞÇİ ATIYOR!

Ahmet Çalık’ın Sabah Gazetesi 60 kişiyi, Turgay Ciner’in Habertürk Gazetesi ise 100 kişiyi kapının önüne koydu!..

AKP’ye yakın bu iki medya grubu, yıllardır “Ekonomi iyi”, “Türkiye büyüyor”, “Kriz teğet geçti”, “İşler tıkırında” şeklinda haberler yaptılar. Pembe tablolarla AKP’yi ekonomide başarılı gösterip halkı kandırdılar. Bu sayede de devletten ihale üstüne ihale aldılar.

Hani kriz yoktu, ne oldu?

AMA takke düştü, kel göründü. Sonunda krizin gerçekleriyle yüzleştiler… Masrafları azaltmak için küçülmeye başladılar. Gazetecileri kovup “ah” aldılar. İşsiz kalanlar, “Onlar enerji ihaleleriyle holdinglerini büyütürken, bizi işten attılar” diye isyan etti…


‘Türkiye’nin ekonomisi süper’ diye manşet atan gazeteler, yüzlerce işçi çıkardı

BASINDA KIYIM!


Turgay Ciner’in gazetesi Habertürk’te yaklaşık 100 kişinin işine dün son verildi... Ahmet Çalık’ın gazetesi Sabah’ta 60 kişi kovuldu. Her iki bina da cenaze evi gibi

Yayın hayatına yaklaşık 2 yıl önce başlayan ve sektöre çok iddialı giren Turgay Ciner’in gazetesi Habertürk’te büyük bir işten çıkarma operasyonu başladı. İstanbul Taksim’deki Ciner Yayın Holding binasında dün dramatik anlar vardı. Yaklaşık 100 kişinin işine son verilirken, çıkışını alanlar iki yıldır aynı masaları paylaştığı arkadaşları ile vedalaşıp binayı terk etti.

Sabah’ta çıkarmalar sürecek

Tıpkı Habertürk’te olduğu gibi, Ahmet Çalık’ın Sabah Gazetesi’nde de dün gazeteci kıyımı vardı. Sabah grubunda yeni yapılanma adıyla yaklaşık 60 kişi kovuldu. İşten çıkarmaların devam edeceği ve gazete bünyesindeki tüm birimlerde yüzde 10 küçülme gerçekleştirileceği öğrenildi. İşten çıkarılanlara teselli olarak 4 ikramiye maaş verme kararı alındı.

Albayrak mail ile duyurdu


Çalık Holding Genel Müdürü, Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak... Yayın Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ise Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak... Serhat Albayrak işten çıkarmaları ve kurumdaki yeniden yapılanmayı bir maille çalışanlara duyurdu.

Basın kuruluşlarından tepki


İşten çıkarmalara basın örgütleri de sert tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin ortak açıklamasında, işten çıkarmalara her fırsatta başvurulduğu belirtilerek, “Basında süreklileşen bu yöntem, ahlaksızlık ve iktidar eliyle palazlandırılmış sermaye sınıfının pervasız, keyfi uygulamalarından başka bir şey değildir” denildi.


Sabah, Erdoğan’ı izleyen
Muhabirini havada kovdu


SABAH’ın siyaset muhabiri Ergun Aksoy, Ukrayna’ya giden Başbakan Erdoğan’ın gezisini izliyordu. Hatta Aksoy’un Kiev’den geçtiği haberi dünkü Sabah’ta yer aldı. Gazeteciler.com’un haberine göre; Sabah yönetimi, Aksoy’u Ukrayna’da Başbakan’ı izlerken kovdu. Gezi sonrası yurda dönen Aksoy, kovulduğu haberini alınca yıkıldı.





ETİKETLER
#sözcü #çalık #ciner