Televizyon
09 Mayıs 2012 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:38

MEDYADA NİSAN AYINDA EN ÇOK HANGİ PROGRAMLAR KONUŞULDU?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Medya takip ajansları tarafından yapılan araştırmaya göre televizyonda en çok o programlar yazılıp çizildi!

Ekranda yayınlanan programların yazılı basında çıkan haber sayıları dikkate alınarak Medya Takip Ajansı Interpress tarafından oluşturulan Televizyonun Medya Karnesi araştırması, Nisan ayında en çok haberin “Survivor” yarışma programı üzerine yayınlandığını ortaya çıkardı. 124 haberle ilk sırada yer alan “Survivor” yarışmasını 118 haberle “Kim Milyoner Olmak İster?” takip etti.

Geçtiğimiz ay en çok haber olan programlar arasında ilk beş içinde “Burada Laf Çok”, “Telegol” ve “Gece Gündüz” programları yer aldı.

Kanallar tartışma programlarına ağırlık verdi

Interpress’in yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz ay kanalların yayınladığı programlar arasında, en çok haberin tartışma programlarının hakkında çıktığını belirlendi. 23 kanalda yayınlanan ve yazılı basında haber olan 114 program toplam 622 kez gündeme gelirken, “Söz Sende“ en çok konuşulan program oldu.

Habertürk, CNN Türk ve TRT Haber yayınladıkları tartışma programlarıyla en çok gündeme gelen kanallar oldular.

Sohbet programlarının konu ve konukları haberlerin ilgisini çekiyor

Ekranın en çok haberi yayınlanan programları arasında ikinci sırada sohbet programları yer alırken, 18 kanalda yayınlanan 50 sohbet programı yazılı basında toplam 438 habere konu olduğu saptandı. “Burada Laf Çok” en çok haber olan program olurken, A Haber, CNN Türk ve Habertürk’ün sohbet programları haberlerde sık sık yer alıyor.

Interpress’in “Televizyonun Medya Karnesi” raporu, kanalların geçtiğimiz ay yayın akışı içinde yer verdiği programlar arasında haberlerde en az ilgi gören programların ise çocuk, havacılık ve tarih konuları üzerine yapılan programların olduğu ortaya çıkardı.

MEDYARADAR/ÖZEL