Gündem
31 Mayıs 2011 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

MEDYA MAHALLESİNE DÜŞMEK NE DEMEKTİR! SİZİ PARÇALAYACAK MIYIM?

Gazeteci yazar Faruk Mercan, bugün CNN Türk'teki Medya Mahallesi programına katıldı. Program sırasında çok ilginç diyaloglar yaşandı.

Gazeteci yazar Faruk Mercan, bugün CNN Türk’te Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına katıldı. Ancak program öncesi Twitter’dan yapılan yorumlar, twitter kullanmadığının altını çizen Ayşenur Arslan tarafından sert bir dille eleştirildi.

Programdan yarım saat kadar önce Taraf yazarı Emre Uslu, twitter’dan "faruk mercan sende mi mahalleye dustun :))" diye yazdı. Bu mesaj programa da damgasını vurdu.

İşte Ayşenur Arslan ile Faruk Mercan arasında yaşanan o diyalog.

MERCAN GÜLEN HAREKETİ SÖZCÜSÜ MÜ?


Ayşenur Arslan: Konuğum Faruk Mercan. Kendisi gazeteci, yazar... Aynı zamanda yazdığı Gülen kitabı yüzünden Gülen hareketi sözcüsü diyebilir miyiz? Sözcü fazla kaçar her halde, savunucu mu diyelim?

Faruk Mercan: Ne sözcü, ne savunucu... Gazeteci kimliği ile ağırlarsanız beni memnun olurum.


DAKİKA 1 AYŞENUR TOPU AYAĞINA ALDI

Ayşenur Arslan: Tabi ama bazen insanın kendisini aşan tanımlamalar var. Ben seyirciler bilsin diye bu tanımı yaptım. Dakika bir... Ayşenur Arslan ayağına topu aldı diyecekler... Kim diyecek Emre Uslu yazmış twitterdan. Kendisine de gazeteci yazar diyeceğiz her halde.

Faruk Mercan: Taraf gazetesi yazarı tabi gazeteci demek lazım. Ben 15 yıl muhabirlik, sayfa editörlüğü, yazarlık, bu muktesebatın birikimi olarak 7 kitap yazdım.


MEDYA MAHALLESİNE DÜŞMEK NE DEMEKTİR

Ayşenur Arslan: Yeri gelmişken, Emre Uslu’ya sorsak yanıtlar mı "medya mahallesine düşmek ne demektir" diye. sizi parçalayacağımı mı düşünüyorlar acaba?

Faruk Mercan: Siz bildiğiniz tarzı sürdürün, ben de yanıt vereyim... Çekinecek bir şey yok.

Ayşenur Arslan: Tabi canım ne diye çekineceksiniz.

PROGRAM SÜRERKEN TWİTTERDAN YANIT GELDİ

Program Mercan ile Arslan’ın konuşmasıyla sürerken Emre Uslu, Twitter’dan tartışmaya katıldı ve şu mesajları attı:

* Medya Mahallesine dusmek tam da boyle bi sey. Beni de Aysenur Aslanin diline dusurdun yine yeniden. Hatirlatsinlar :))

* Zaten ortalama uc haftada bir bir yolunu bulup beni bir dover Aysenur hanim. Hem de yalan yanlis bilgilerle..:))

* Medya Mahallesinin besmelseiyim artik, A Aslan gonulden bir "Emre Uslu" cekmeden baslamiyo mahalleye. Neuzubillah anlaminda tabi ki :)

Ayşenur Arslan rejiden bu mesajların kendisine ulaştırılması üzerine şöyle devam etti:

Dilime değil stüdyo ya düşürür inşallah. Bir gün herkes medya mahallesinden geçer inşallah... Ne diyeyim.