Gündem
05 Kas 2012 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:20

''MEDYA KORKUYOR CHP HABERİ YAPAMIYOR!'' KILIÇDAROĞLU'NDAN MEDYAYA SİTEM!

EGD'nin Swiss Otel'deki toplantısında hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, diğer yandan da medyaya sitem etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak bugün Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin etkiliğinde gazeteciler ile buluştu.

Swiss Otel’deki toplantıda bir yandan Türkiye’nin ekonomisine ilişkin rakamları değerlendiren ve hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, diğer yandan da medyaya sitem etti.

MEDYA KORKUYOR CHP HABERİ YAPAMIYOR

Hükümetin "çılgın proje" diye adlandırdığı İstanbul’a ikinci boğaz inşası projesinin medyanın gündeminden günlerce düşmediğini, kendilerinin açıklamalarının ise bir kaç satırdan fazla yer bulamadığından yakınan Kılıçdaroğlu "Gazetelerin patronlarının korktuğu, çekindiği için CHP ile ilgili haber yapamadıklarını" söyledi.

Toplantıdaki gazetecilerin bir kısmı ise bu sözlere itiraz ederek, "CHP ekonomiyle ilgili bir proje yapıyor, bir öneri getiriyor da biz mi haber yapmıyoruz" dediler.

Kılıçdaroğlu bu eleştiri üzerine "CHP olarak eksikliğimizi kabul ediyoruz" diye yanıt verdi.

ÖZGÜR TARTIŞMA ORTAMI OLMAZSA EKONOMİDE SAĞLIKLI BÜYÜME OLMAZ

Ekonominin sağlıklı büyümesi için özgür bir tartışma ortamı oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Özgür tartışma ortamının olmadığı ekonomide sağlıklı büyüme olmaz. İşadamı konuşmaktan korkuyorsa, örgütler konuşmaktan korkuyorsa, üniversiteler konuşmaktan korkuyorsa, ekonominin yanlış yere gittiğini kim söyleyecek. Sadece siyasal partiler mi. Bu ülkenin aydınları mutlaka konuşmalı. Demokrasinin olmadığı yerde sağlıklı bir ekonomik büyümeyi sağlayamazsınız. Örneğini isteyen eski Sovyetlere bakabilir.

Biz AKP’ye şu teklifi yaptık; ‘Gelin 12 Eylül darbe hukukunu da değiştirelim. Daha kolay değişir’ dedik. Ülkeye gerçek demokrasi gelsin. Adalet ve Kalkınma Partisi bu teklifimizi elinin tersi ile itti. Darbe hukukunun geçerli olduğu ülkede sağlıklı ekonomik büyümeyi sağlayamazsınız.”