Teknoloji
09 Haz 2023 11:41 Son Güncelleme: 09 Haz 2023 12:01

Mark Zuckerberg’den ‘Apple Vision Pro’ yorumu! ‘İstediğim gibi değil…’

Mark Zuckerberg'in "Apple Vision Pro" için “İstediğim gibi değil” yorumu yaptığı ileri sürüldü.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, hafta başında WWDC 2023 etkinliğinin lansman etabını gerçekleştirdi. Bu etkinlikteki en dikkat çeken ürün, "Vision Pro" isimli karma gerçeklik gözlüğü oldu. birçok özelliğe sahip olan gözlük, 2024 yılı itibarıyla 3.499 dolar karşılığında satın alınabilecek.

ZUCKERBERG: İSTEDİĞİM GİBİ DEĞİL!

Meta çalışanları ile bir toplantı gerçekleştiren Mark Zuckerberg, bu toplantıda Apple'ın, Meta Quest 3'ün üzerine bir şeyler koyamadığını söyledi. Karma gerçeklik gözlüğü için "istediğim gibi değil" diyen Meta CEO'su, ürünün yine de önemli olduğunu belirtti. Zuckerberg'e göre Apple Vision Pro, bilgisayar dünyasının geleceği için yeni bir vizyon oluşturuyor.

Mark Zuckerberg'in tam açıklaması şu şekilde:

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü nihayet duyuruldu ve bunun hakkında konuşmak istiyorum. Ne göndereceklerini gerçekten merak ediyorum. Açıkçası henüz görmedim, bu yüzden onunla oynadıkça ve ne olduğunu, insanların nasıl kullandığını gördükçe daha fazla şey öğreneceğim.

Başlangıçta gördüklerime göre iyi haber şu ki, Meta'nın henüz keşfetmediği ve düşünmediği fizik yasaları üzerindeki kısıtlamaların hiçbiri için sahip oldukları sihirli çözümler yok. Daha yüksek çözünürlüklü bir ekranla geldiler ve bununla güç sağlamak için oraya koydukları tüm teknoloji yedi kat daha pahalıya mal oluyor. Ve o kadar çok enerji gerektiriyor ki şimdi kullanmak için bir bataryaya ve ona bağlı bir kabloya ihtiyacınız var.