Gündem
13 Ara 2014 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Maliye Bakanlığı'ndan Galatasaray'a ceza

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'a 41.6 milyon TL vergi cezası kesildi.

Galatasaray Kulübü'ne 41,6 milyon TL vergi cezası kesildi. Sarı-kırmızılı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen yazıda, vergi incelemesinde 20,8 milyon TL'lik vergi borcunun olduğu belirtildi. Kulüp, idare ile uzlaşma sağlayamazsa 41,6 milyon TL borç ödeyecek.

KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA
“Şirketimiz daha önceki yıllarda da benzeri vergi uyuşmazlıklarında inceleme aleyhine dava yoluna müracaat ederek veya İdare ile uzlaşma yoluna giderek hukuka aykırı inceleme ve değerlendirmelerin önüne geçmiş ve söz konusu tutarlarda büyük indirimler sağlamıştır. Yeni inceleme sonuçları da yetkililerimiz ve uzmanlarımız tarafından halen bu bağlamda değerlendirilmektedir” denildi.

OCAK'A KALSAYDI SIFIRLANACAKTI
Galatasaray, açıklamada bahsedilen uyuşmazlığın giderilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı’yla uzlaşma yolu arayacak ve kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre taraflar 2-3 milyon lira civarında bir para karşılığında anlaşma sağlayacak. Bu arada Maliye’nin Ocak ayına kadar beklemesi halinde, konunun zaman aşımına uğrayacağı ve cezaların rafa kalma ihtimalinin bulunduğu bildirildi.