Gündem
10 Ağu 2023 20:57 Son Güncelleme: 10 Ağu 2023 21:54

Malatya'da 5,3 büyüklüğünde deprem! Birçok ilden hissedildi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre Malatya'da saat 20.48'de, 5.3 büyüklüğünde ve yerin 7.0 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre Malatya'da saat 20.48'de, 5.3 büyüklüğünde ve yerin 7.0 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtildi. Deprem Adıyaman, Kahramanmaraş ve Elazığ gibi şehirlerde de hissedildi

KENDİLERİNİ DIŞARIYA ATTILAR

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. Sarsıntının hemen ardından çok sayıda vatandaşın sokaklara çıktığı gözlendi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: OLUMSUZ BİLDİRİ OLMAMIŞTIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı. 

VALİ YAZICI: 1 METRUK BİNADA YIKIM OLDU

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek şu ifadeleri kullandı: "Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor."

"BU SEFERKİ ÇOK ŞİDDETLİYDİ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Malatya'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası CNN TÜRK'te canlı yayına katıldı. Başkan Çınar, " Yeşilyurt'un merkezine 10 km uzaklıkta 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Artçılar olmuştu ama bu seferki çok şiddetliydi. Bir panik havası var insanlarını evlerini boşalttılar. Bize ve belediyemize ulaşan bir ihbar şu anlık yok. Şu an için olumsuzluk görünmüyor. Ekiplerimiz teyakkuz halinde, AFAD ve itfaiyeyle koordinasyonlu bir şekilde ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜRKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da depremin ardından yaptığı ilk açıklamada "Bize intikal eden olumsuz bir şey yok. Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. İnşallah bir şey çıkmaz. Dün de 4.3 olmuştu, bugün de 5.3 oldu. Bizim hissettiğimiz şiddet çok daha yüksekti. Ekiplerimiz şu anda sahada. Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyleyebilirim. Şu ana kadar Yeşilyurt'tan kötü bir haber gelmedi. Biz de milletvekillerimizle birlikte sahadayız." dedi.

ETİKETLER
#malatya #deprem #afad