Gündem
18 Eyl 2012 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

MAHKEMEDEN GRUP YORUM ÜYELERİNE İLGİNÇ CEZA!

Grup Yorum üyesi Selma Altın ile Ezgi Dilan Balcı dün çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmadı ancak..

Gözaltında ağır şekilde darp edilen Grup Yorum üyesi Altın ile Balcı dün çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmadı ancak hakim ev hapsine hükmetti, aralarında iki basın emekçisinin de olduğu sekiz kişi tutuklandı.

bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, Grup Yorum’un solisti Selma Altın ile keman sanatçısı Ezgi Dilan Balcı, 14 Eylül’de 27 kişiyle birlikte gözaltına alındı, bu sabaha karşı çıktıkları mahkemece ev hapsine mahkum edildiler.

14 Eylül’de Adli Tıp Kurumu önünde İbrahim Çuhadar’ın cenazesini almak için beklerken darp edilerek gözaltına alınan 27 kişiden, yaşı 18’in altında olan beş çocuk serbest bırakılmış, 22’si savcılığa sevk edilmişti.

İŞKENCE İDDİALARI

Gözaltındaki 22 kişinin ağır şekilde dövüldüğü, 14 saat çevik kuvvet aracında kilimalar açık halde elleri kelepçeli olarak bekletildikleri ve Balcı’nın parmaklarına basıldığı, Altın’ın kulaklarına vurulduğu iddia edildi..

Altın’ın bir kulağında duyma kaybı var, keman sanatçısı Balcı’nın kolları ve ellerinde ciddi şekilde yaralanmalar olduğu belirtildi.