Gündem
18 Oca 2012 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

MAHKEMEDE KENDİMİ KİRLENMİŞ HİSSETTİM!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş: "Ben o salonda kendimi kirlenmiş hissediyorum."

"Hrant’ın Arkadaşları" grubunun da üyeleri olan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve Taraf Gazetesi Yazarı Ümit Kıvanç Söz Sende’de Balçiçek İlter’in konuğu oldu. Programda 19 Ocak 2007’de öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in davasında mahkemenin aldığı kararı konuşuldu.

Koptaş mahkemede neler hissettiğini şu sözlerle anlattı; "Ben 2 yıl duruşmalara hiç girmedim. Ondan sonraki bütün duruşmalara girmeye çalıştım. Ben o salonda kendimi çok kirlenmiş hissediyorum. O salondan adalet çıkmayacağı çok belliydi."

Ümit Kıvanç ise şöyle konuştu: "Ben Hrant öldürüldüğünden beri, bazı konularda hiçbir şey hissetmiyorum. Yaşadığım ülkeyle, yaşadığım hayatla ilişkim başka türlü oldu. Bazı duygularım yok oldu, hiçbir umudum da yok. Sadece inadım var, yanlarına bırakmak istemiyorum."

Rober Koptaş, 19 Ocak Perşembe Günü saat 13:00’de Taksim’de toplanacaklarını da duyurdu ve "Sorumluların soruşturulacağı bir ortamı yaratmak zorundayız." diye konuştu. Koptaş sözlerine şöyle devam etti: "Bu toplum karar verecek ne yapacağına. Gerçekten bu vicdanları kanatan bir cinayetse, ve gerçekten sorumluların ortaya çıkmadığına inanıyorsak harekete geçmemiz lazım. Partiler üzerindeki, Başbakan üzerindeki baskıyı arttırmamız lazım. Ama bugün bu karar kralın çıplak olduğunu aşikar bir biçimde ortaya çıkardı."