Gündem
05 Şub 2024 14:51 Son Güncelleme: 05 Şub 2024 15:37

Kurum'dan Erdoğan'ın Hatay sözlerine destek! ‘Uyum ve ahenk arkadaşlar…’

Murat Kurum'dan Erdoğan'ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?" sözlerine destek geldi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Adayı Murat Kurum, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nü ziyaret ederek, başkan Göksel Gümüşdağ ile görüştü. Bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay ile ilgili konuşması hakkındaki sorusuna yanıt veren Kurum, "Yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyükşehirle uyumlu olması, merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur. Uyum ve ahenk arkadaşlar, bu şehir hepimizin, bu ülke hepimizin" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde partisinin Hatay’da düzenlediği ve ilçe belediye başkanı adaylarını tanıttığı toplantıda konuşmuş, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” ifadelerini kullanmıştı.