Televizyon
14 Mar 2014 07:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Kurtlar Vadisi'nde Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz bombası! 'Sen hangi ülkenin savcısısın'

Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümüne, 17 Aralık süreci ve ondan sonra yaşananlar damga vurdu.

Polat Alemdar'ın aylar sonra bir kez daha sahaya indiği dizide 17 Aralık'tan bugüne kadar yaşananlar iki saatlik bir bölümle özetlendi. Vadi ekibi hükümet cephesinde yer alarak, operasyonu darbe olarak nitelendirdi. Cemaate yönelik ağır eleştirilerin de yer aldığı dizide "Muhterem" olarak nitelendirilen Hocaefendi, örgütün lideri olarak gösterildi.

POLAT VADİ'YE İNDİ

17 Aralık operasyonunu darbe olarak nitelendiren Polat, gerekli önlemlerin alınması için aylar sonra Vadi'ye indi.

CEMAATE AĞIR ELEŞTİRİ

Dizide 17 Aralık operasyonunun İsrail'in desteğiyle gerçekleştirildiği imaları sıkça yer aldı. Bu arada paralel yapının, devleti klonladığı ve sinir uçlarını tamamen uyuşturduğu iddia edildi. İşte o ilginç dialog;

"Çok safmışız, farkedemedik. Operasyon çok önceden planlanmış. Biz dışarıdan gelen operasyonlara odaklanırken, onlar çoktan içimizde yerleşmişler. Keşke sadece tapınakçılar olsa. Onları tanıyoruz, düşmanımız olduğunu biliyoruz. Tek kelimeyle devleti klonlamışlar"

SAVCI ÖZ'DE DİZİDE

Dizide gözlerden kaçmayan bir diğer detay ise soruşturmayı yürüten savcı oldu. Sosyal medyada karakterin, Savcı Zekeriya Öz'e benzediği belirtilirken, sanıkları telefon kayıtlarının üzerinden vurması dikkatlerden kaçmadı.

OPERASYON EMRİNİ KİM VERDİ?

Savcı Leyla'nın, daha önce karıştığı bir olayın gizli kamera görüntüleri ile sorgulandığı dizinin bu bölümünde Suriye'ye yardım götüren TIR'lar jandarma tarafından durdurulurken araç içindekiler yere yatırıldı, operasyonu yapan jandarma yetkilileri ile araç içindekiler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Suriye'ye giden araç içindeki Kara gözaltına alındı ve savcı karşısına çıkarıldı. Savcı, Kara'ya Gazze'de Azerbaycan'da Bosna'da neden bulunduğunu, bu operasyonlar için kimlerden emir aldığını sordu.

"SEN TÜRKİYE'NİN SAVCISI MISIN, İSRAİL'İN AVUKATI MISIN?"

O sırada bir yardımcısı savcıya Tel Aviv'den arandığını söyledi. Ayağa kalkan Kara'nın Savcı'nın yakasına yapışarak "Ben hangi ülkedeyim, beni hangi ülke adına sorguluyorsun. Sen Türkiye'nin savcısı mısın, İsrail'in avukatı mısın?"la başlayan ifadeleri bölüme adeta damga vurdu.

İNANILMAZ BENZERLİK

Dizideki operasyon savcısının Zekeriya Öz'e benzerliği ise sosyal medyada "Zekeriya Öz'ü oynatsalar bu kadar benzemezdi" yorumlarına sebep oldu.

Öte yandan, Kurtlar Vadisi Pusu'daki 17 Aralık operasyonu Twitter'de "vadideoperasyon" etiketiyle TT listesine girdi. Etiket, saatlerce listede kalmayı başardı.