Gündem
22 Kas 2012 18:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

KURTLAR VADİSİ PUSU KADINA ŞİDDETE KARŞI KAMPANYA AÇIYOR

Kadına karşı şiddetin durdurulması için farkındalık oluşturmayı öngören Beyaz Kurdele Kampanyası başlıyor.

Dünyada kadına karşı şiddetin durdurulması için farkındalık oluşturmayı öngören Beyaz Kurdele Kampanyası, bu yıl Kurtlar Vadisi ekibinin tam kadro katılımı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından başlatılacak.

25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' etkinlikleri çerçevesinde Beyaz Kurdele Kampanyası bu yıl İstanbul'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in imzası ile start alacak. Yarın İstanbul Swissotel The Boşphorus'ta düzenlenecek geceye, Kurtlar Vadisi ekibi de tam kadro katılacak. Dizide Polat Alemdar karakteriyle tanınan Necati Şaşmaz, kadına karşı şiddete hayır kampanyasında imza atacak. Filiz Akın, Janset, Emrah, Haluk Piyes, Azra Akın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim kampanyaya destek vermek üzere geceye iştirak edecek.

Geçen yıl, kadına şiddete karşı erkeklerde duyarlılık oluşturmak amacıyla başlatılan 'Biz de varız' imza kampanyasında ilk imzayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan atmıştı. Beyaz Kurdele Kampanyası ise 1991 yılında, Dr. Michael Kuafman ve iki arkadaşı tarafından kadına şiddete son vermek üzere başlatılmıştı. Kampanya dünyada 47 ülkede sürdürülüyor.