Gündem
17 Mayıs 2014 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Kürtçe haberciliğin sorunları ilk kez konuşulacak

Anadolu Ajansı ev sahipliğinde, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitesi'nin katılımıyla, 'Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' düzenlenecek

Anadolu Ajansı ev sahipliğinde, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek çalıştay ile Kürtçe haberciliğin sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.
100. Yıl Vizyonu çerçevesinde, 11 dilde yayın yapma hedefi ile yoluna devam eden ve 1 Eylül 2013 tarihinde Kürtçe'nin Soranca ve Kurmancca lehçelerinde yayına başlayan AA, Kürtçe habercilikte karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir çalıştay düzenleyecek.
Çalıştayın açılışında, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım da konuşma yapacak.
AKADEMİSYENLER TARTIŞACAK

"Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı"nda, Kürtçe lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren Muş Alparslan Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı akademisyenler konuşacak.
Çalıştayda Kürtçe habercilikte dil sorunları, Kürtçe'de ortak sözlük ve imla kullanımı, Türkiye'de farklı dil ve lehçelerde yayın yapmanın zorlukları, Türkiye dışındaki ülkelerdeki Kürtçe habercilik ve Kürt medyası, Kürtçe'de farklı alfabe ve lehçeler kullanılmasına bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar gibi konular ele alınacak.