Gündem
11 Eyl 2015 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

‘Kürt Cobain’ şakası çığrından çıktı,‘haber’ siteden kaldırıldı

Haberin yayınlandığı hesaptan yapılan açıklamada,“Haber sitelerinde gördüğünüz her habere inanmayın, kaynak verilip verilmediğine bakın” denildi.

PKK saldırılarını protesto eylemlerinin, HDP’ye yakın olmakla suçlanan oyuncu Beren Saat’in geçmişte rol aldığı bir dizinin çekildiği yalının önüne taşınmasını hicvetmek amacıyla yapılan bir ‘haber’, bazı haber siteleri ve Twitter kullanıcılarının iştahını kabarttı.

Twitter’da en çok konuşulanlar arasına giren ve bazı haber sitelerinde de kendine yer bulan ‘Kurt Cobain’i Kürt olarak okuyan grup Yaşar Üniversitesi’ne saldırdı’ başlıklı ‘haber’, “Tamamen parody ve hayal ürünüdür” denilerek siteden kaldırıldı.



Haberin yayınlandığı hesaptan yapılan açıklamada,“Haber sitelerinde gördüğünüz her habere inanmayın, kaynak verilip verilmediğine bakın” denildi.

Tamamen parody ve hayal ürünü

Her kullanıcının kendi gazetesini açabildiği online bir platform olan Papiroom’da, ‘Yaşar Üniversitesi Parody’ adlı hesap tarafından dün yayınlanan ‘haber’de, Yaşar Üniversitesi’nin girişine ‘fotoşop’ marifetiyle eklenen ‘Kurt Cobain belgeseli’ pankartıyla birlikte, “Kurt Cobain’i Kürt olarak okuyan grup Yaşar Üniversitesi’ne saldırdı” ifadesi yer aldı.

Söz konusu haberin Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girmesi ve kimi siteler tarafından tekrar ‘haberleştirilmesi’ üzerine metin hesaptan silindi ve ‘Bu haberin gerçek kişi ve kurumlarla bir alakası yoktur. Tamamen parody ve hayal ürünüdür’ uyarısı eklendi.

Okuyucuya tavsiye: Gördüğünüz her habere inanmayın

Hesaptan yapılan açıklamada, “Beni şaşırtan haberin bu derece ışık hızı ile büyümesi değil, insanların bu haberi ciddiye almaları oldu” denilirken, okuyuculara, “Haber sitelerinde gördüğünüz her habere inanmayın, kaynak verilip verilmediğine bakın” tavsiyesinde bulunuldu.