Gündem
18 Haz 2015 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

“Kurşunlu gözaltı” haberinden İsmail Saymaz ve İzzet Doğan’a soruşturma!

Gazeteci Saymaz'ın 'Gözaltına direnince önce gaz, sonra kurşun yedi' başlıklı haberi yargıya taşındı.

Gazeteci İsmail Saymaz ve Radikal.com.tr ile Hurriyet.com.tr sitelerinin sorumlu müdürü İzzet Doğan hakkında, hırsızlık şüphesiyle gözaltına alınmak istenen Süleyman Ödemiş’in vurulmasını gündeme getirdikleri için soruşturma başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, İstanbul Bahçeşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde görevli Mustafa Yaman’ın şikayetiyle radikal.com.tr sitesi muhabiri Saymaz hakkında “yargı görevi yapanı etkileme” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” şüphesiyle soruşturma yürütüyor.

Radikal.com.tr ve hürriyet.com.tr haber sitelerinde 4 Mayıs’ta yayınlanan “Gözaltına direnince önce gaz, sonra kurşun yedi” başlıklı haber nedeniyle ertesi soruşturma açıldı. Bu nedenle hakkında soruşturma yürütülenler arasında iki sitenin sorumlu müdürü İzzet Doğan da bulunuyor.

Haberde, 25 Nisan 2015 tarihinde Küçükçekmece’de polisin hırsızlık şüphesiyle düzenlediği operasyonda, arkadaşının gözaltına alınmasına itiraz ettikten sonra kendisi de kelepçelenerek gözaltına alınmak istenen 24 yaşındaki Süleyman Ödemiş’e önce biber gazıyla, polisten kaçmak isteyince de polis silahıyla belinden vurulması konu ediliyordu.

Gazeteci, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve hakkında “yaralama ve direnme” suçlarından soruşturma başlatılan Ödemiş’in polise silah çektiğinin iddia edildiği ancak kamera görüntülerinin “yalnızca ateş eden polisin elinde silah olduğunu” gösterdiğini gündeme getirmişti.

Bir soruşturma da sürüyor

Saymaz hakkında “Sınırda kaçakçı ölümünde yalancı tanık belgesi” başlıklı haber nedeniyle açılan bir başka soruşturma da sürüyor. Söz konusu haberde, Van sınırında İranlı kaçakçı Senar Khaledi'yi öldüren askerlerin, karısını öldürdüğü için ülkesinden kaçan bir başka İranlı'ya Türkiye'de kalması karşılığında yalancı tanıklık yaptırıldığı iddia ediliyor.(Bianet)