Politika
02 Mayıs 2024 16:08 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2024 17:58

Kritik görüşme başladı! Erdoğan ve Özel bir araya geldi

Günlerdir konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşme başladı. AK Parti Genel Merkezi'ne gelen CHP lideri Özel'i kapıda AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. Masada; yeni anayasa tartışmaları, emekli maaşları, atanamayan öğretmenler ve belediyelerin borç yüklerinin olacağı belirtiliyor.

Merakla beklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşme başladı. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geldi.

Saat 16.00'daki zirve için CHP lideri Özel, AK Parti Genel Merkezi'ne eski büyükelçi Namık Tan ile birlikte geldi.

CHP lideri Özel'i kapıda AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Özel, daha sonra Erdoğan ile bir araya geldi.

GÜNDEM YENİ ANAYASA
AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başlayan görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa.

Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verecebileceği inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması olacak.

Öte yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar olacak.

Kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.