Dünya
24 Şub 2022 15:36 Son Güncelleme: 24 Şub 2022 15:39

Kremlin'den Ukrayna'ya yönelik harekatla ilgili ilk açıklama

Rusya bu sabah Putin'in emriyle Ukrayna topraklarına girdi, birçok şehirde bombalar patladı. Kremlin'den Ukrayna'ya yönelik harekatla ilgili ilk açıklamada ise "İşgal yok, operasyon hedefe varana kadar sürecek. Süreyi Putin belirleyecek." ifadeleri yer aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, "Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna'nın Nazizm'den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'DA SIKI YÖNETİM İLAN EDİLDİ
Operasyonun başlamasıyla Ukrayna'nın başkent Kiev dahil pek çok şehrinde patlamalar meydana geldi. Halk panik içinde sığınaklara inerken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski vatanı savunacaklarını ifade etti. Hükümet Ukrayna'da sıkıyönetim ilan etti.

Ukraynalı yetkililer, Ruslara ait 7 uçağın düşürüldüğünü ve 50 Rus askerinin öldürüldüğünü paylaştı. Saldırılarda sivillerle birlikte 40 Ukraynalı askerin de öldüğü ifade edildi.

"RUSYA'YI DEMİR BİR PERDENİN ARKASINA KAPATMANIZ İMKANSIZ"
Operasyon sonrası Kremlin'den de ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, operasyonun bir işgal olmadığı iddia edilerek, "Rusya'yı demir bir perdenin arkasına kapatmanız imkansızdır. Operasyon hedefe varana kadar sürecek. Süreyi Putin belirleyecek" denildi.