Dünya
15 Eyl 2022 12:50 Son Güncelleme: 15 Eyl 2022 12:59

Kraliçe 2. Elizabeth'in töreni ne kadara mal olacak? Türkiye'den cenazeye ne gönderildi?

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Buckingham Sarayı'ndan Westminster Hall'e götürülen Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşı, 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek cenaze töreniyle defnedilecek. Londra'daki cenaze alayı için provalar başladı. Tüm bu detaylar sürerken cenazenin masrafları merak konusu oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Buckingham Sarayı'ndan Westminster Hall'e götürülen Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşı, 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek cenaze töreni öncesi halkın ziyaretine açıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesinin provaları başladı. 

Cenaze törenin ilk provası ve planı 2018'de Kraliçe eşliğinde yapılmıştı. 

 

CENAZE TÖRENİ İÇİN TÜRKİYE'DEN 13 TON ÇİÇEK YOLA ÇIKTI

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in vefatının ardından yas ve cenaze töreninde kullanılmak üzere Antalya ve Isparta'dan sipariş edilen 13 tona eşit olan 500 bin daldan fazla çiçek Turkish Cargo ile Londra'ya ulaştırılacak. 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek yas ve cenaze töreninde kullanılacak çiçekler için Antalya ve Isparta'dan sipariş edilen çiçek taleplerinde büyük artış oldu. Çiçeklerin İngiltere'ye ulaştırılmasını sağlayan Turkish Cargo bu zamana kadar 4 ton çiçeği Londra'ya ulaştırdı. Firma özenle paketlenmiş 55 bin dal çiçeği aynı gün içerisinde İngiltere’ye ulaştıracak. Küresel taşıyıcı, yas süreci boyunca 13 tona eşit olan 500 bin daldan fazla çiçeği ilk günkü tazeliğini koruyacak şekilde Londra’ya ulaştırılacak.

 

KRALİÇE'NİN CENAZESİ NE KADARA MAL OLACAK?

Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi muhtemelen dünya tarihinin en büyük cenazesi olacak. Aynı zamanda en büyük faturalardan biriyle gelecek.

Birleşik Krallık'taki işletmelerin büyük çoğunluğu kapanacak. Premier Lig, önümüzdeki üç gün boyunca tüm oyunlarını erteledi ve cenaze günü, İngiltere'nin tamamı için resmi bir resmi tatil olacak. Ülkenin borsası da iki haftadan kısa bir süre içinde ikinci kez kapanacak.

 

Kral Charles III'ün portresiyle birlikte yeni İngiliz para biriminin basılması gerekecek ve Kraliçe'nin para birimi kaldırılacak. Pullar, pasaportlar ve polis üniformaları da Kral Charles'ın saltanatını yansıtacak şekilde değiştirilecek. Bu işlemlerin maliyeti son derece yüksek olacak ve şu an tahmin edilen bir maliyet de yok.

Ancak Evening Atandart'ta yer alan habere göre cenazenin masrafları 6 milyon pound yani 128 milyon liraya mal olacak.