Gündem
28 Eki 2010 20:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

KRALDAN ÇOK KRALCI VAR! MERAL TAMER KENDİ GAZETESİ MİLLİYET'E NEDEN ÇAKTI?

Balçiçek İlter'le Söz Sende'nin konuğu Milliyet yazarı Meral Tamer oldu. Programa Tamer'in kendi gazetesine yaptığı eleştiriler damga vurdu.

Milliyet yazarı Meral Tamer, kanserle mücadelesini anlattığı ’Aşkolsun kanser’ adlı kitabını ve hastalığın hayatında yol açtığı sonuçları anlattığı programda medya üzerine de ilginç değrlendirmeler yaptı. Cumhuriyet gazetesiyle başlayan meslek hayatından kesitler anlatan Tamer, Milliyet gazetesi için de çarpıcı eleştiriler yaptı.

CUMHURİYET HEM ’SOLCU’ HEM DE CUNTA YANLISIYDI!

Cumhuriyet gazetesinde mesleğe başlayan Tamer, ’o zamanlar Cumhuriyet’de çalışmak için önce solcu sonra da cuntacı olmak, askerden yana olmak gerekiyordu.’ dedi. Meral Tamer, İlter’in katkısıyla ’bir de erkek olmak gerekiyordu’ diyerek o dönemin Cumhuriyet’i için cinsiyet ayrımcılığı yapıldığını da söyledi.

KENDİ GAZETESİ MİLLİYET’E ÇAKTI!

Tamer, Balçiçek İlter’in sorusu üzerinde gazetesi Milliyet için de ilginç eleştiriler dile getirdi. ’Bunları söylemezsem doğru yapmış olmam’ diyerek söze başlayan Milliyet yazarı sözünü sakınmadı.

’Milliyet’te (başka gazeteler için de geçerli) giderek reklam verenlerin hakimiyetinin arttığını düşünüyorum. Ayrıca, patronların ilgilendiği iş alanlarının geniş yer bulduğunu gözlemliyorum. Patronun kendi şirketlerinin haberlerinin gazetede çok yer bulmasından çok rahatsızım. Okurun da bununla ilgilendiğini hiç düşünmüyorum. Hiç anlamıyorum gerçekten. Kraldan çok kralcı var herhalde ki bu haberleri bu kadar çok kullanıyorlar. Bu bütün medyada olduğu gibi bizim grupta da var.