Televizyon
27 Tem 2012 12:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

''KORKAKLAR SUÇ İŞLEMEK İÇİN GECEYİ BEKLER''

Türkiye'de adli tıp, suç ve delil denilince akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Sevil Atasoy'dan çarpıcı açıklamalar

Türkiye’de adli tıp, suç ve delil denilince akla gelen ilk isimlerden olan Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy CNN TÜRK’te Aykırı Sorular programında Enver Aysever’e konuk oldu.

Gece ve suç arasındaki ilişkiyi Atasoy şöyle değerlendirdi:

“Polisiye dediğiniz zaman ya da suç dünyası karanlıktır. Güneşin altında suç işleyenlere pek rastlanmıyor. Genellikle böyle karanlığı beklerler. Korkaklar bekler aslında. Gerçekten birini öldürmek istiyorsanız eğer, gece gündüz fark etmez. Her türlü cezasını onun çekersiniz. Ama gece, korkakların ve kendi kimliklerinden farklı bir kimliklere doğru gitmek isteyenlerin, artık başka bir dünyanın kapılarının, hayal dünyasının açıldığı bir süreç diye görüyorum. Onun için polisiyeleri seviyorlar.”

Suçun tarifinin kişinin kendisine göre değiştiğini ifade eden Atasoy, her insanın içinde bir katil saklı mıdır sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bu alanda yapılan çok sayıda araştırma var. Dünyanın her coğrafyasında her etnik kökende, her inançta kişilerle yapılan çok sayıda araştırmanın sonucunda en temel ortak duygunun adam öldürme olduğunu bulmuşlardır. Yani aslında aklınızdan bir kere geçirmeniz de yeterli. Yani birisi ‘yok olsun’ diye ya da onu ‘Allah’a havale ediyorum’ dediğiniz zaman bile aslında onun bir ceza bulmasını istiyorsunuz. Kimileri bunu kendi eline alıyor. Cezayı kendisi veriyor.

Prof. Dr. Sevil Atasoy, internette 16 yaşındaki 3 genç kızın, bir aşk meselesinden dolayı bir başka genç kızı aşırı şiddet kullanarak saldırdıkları olayı gösteren videoyu ABD’den örnek vererek değerlendirdi.

Kadına yönelik şiddetin toplumsal nedenleri
Kadına yönelik şiddetin toplumsal nedenleri ve çocuk istismarına da değinilen programda Atasoy,  çocukların bu gibi olayları anlatacağını, bütün meselenin onları dinlemekte olduğunu belirtti. Aksoy ayrıca çocuklara kendilerini koruyabilmeleri için öğretilmesi gereken şeyler olduğunu ifade etti.

Atasoy programda kadınların, kocalarından boşanabilmeleri için ya da üzerlerine suç atabilmek için çocuğa cinsel tacizde bulunduğuna dair Türkiye’de ve dünyada yeni bir trendin olduğunu söyledi.

Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın ölümü üzerindeki sır perdesinin de tartışıldığı programda Prof. Dr. Sevil Atasoy devlet büyüklerinin otopsileri yapılmadan defnedilmemeleri gerektiğini ifade etti. Atasoy, bunca yıl sonra açılacak mezardan alınacak sonucun düşük olacağını belirterek, Semra Özal’ın elindeki saç örneklerinden daha önceden bunun yapılabileceğini uzmanların bir araya gelerek bir yol haritası çizmesi gerektiğini söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR :