Televizyon
26 Ağu 2010 08:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

KIYAFET TARTIŞMASI BÜYÜYOR! TRT ÜÇ SANATÇIYA DAHA MÜDAHALE ETMİŞ!

Zeynep Mansur'un ardından Linet, Banu Zorlu ve Zeynep Dizdar da TRT'de giysilerine müdahale edildiğini iddia etti

TRT’nin “Çeyiz Şov” programına çıkmaya hazırlanırken, ‘kollarını şalla ört’ dedikleri için yayını terk ettiğini öne süren şarkıcı Zeynep Mansur’un “Daha önce başka sanatçılara da giydikleri kıyafetlerden dolayı müdahale edilmiş” iddiasına destek geldi. Linet, Banu Zorlu ve Zeynep Dizdar da TRT’de kıyafetlerine müdahale edildiğini söyledi.

Şarkıcı Linet, dört ay önce ‘Çeyiz Şov’a çıkmak için hazırlandığını ve kuliste beklerken yanına gelen program yetkililerinin kendisini yayına alamayacaklarını söylediklerini belirtti. Linet, “O gün şehit haberi gelmişti. Programa çıkmadan kısa süre önce ‘Biz yayını daha mütevazı bir şekilde geçirmek istiyoruz’ dediler. Beni yayına alamayacaklarını belirttiler. Ben de çok kızdım. Bu benim İsrail asıllı olmamla mı ilgili, bilmiyorum” dedi.

‘Miniyi kabul etmediler’
TRT yetkilileriyle daha sonra menajeri vasıtasıyla görüştüklerini belirten Linet, şöyle konuştu:
“Bu olayın İsrail asıllı olmamla ilgisi olmadığını söylediler. Bana ‘O gün verilen şehitler nedeniyle bu karar alındı’ denildi. Zaten ramazan programı için Metin Şentürk’ün TRT’deki programı için bant yayını yaptık. Bana TRT’nin tavrı olsa, oraya da çıkarmazlardı. Ancak orası için bir kıyafet almıştım. Üstü kapalıydı ama alt kısmı dizin biraz üzerindeydi. Onu kabul etmediler. Ben de pantolon ve tişörtle katıldım mecburen... TRT’de kıyafetle ilgili olarak sorun yaşandığı tamamen doğru.”

‘Tayt giymemi istediler’
Banu Zorlu da TRT’nin ‘kıyafet sansürü’ne maruz kaldığını öne sürdü. Zorlu, “Aynı sorun Çeyiz Şov’da benim de başıma geldi. İki ay önce beni çağırdılar, erkenden gittim. Yayına çok az bir süre kala gelip kıyafetimi kısa bulduklarını belirtip, altıma tayt giymemi istediler. Ben de bunu kabul etmedim ve yayını terk ettim. Elbise de çok mini değildi. Çok sinirlendim ve yayına çıkmadım” dedi.

‘Reklam arası değiştirdim’
Zeynep Dizdar da TRT’nin programlarına konuk olurken kıyafetle ilgili sorun yaşadığını söyledi ve 1.5 ay önce ‘Çeyiz Şov’un reklam arasında bluzunun dekoltesindeki tülden rahatsız olunduğu için kıyafetini değiştirmek zorunda kaldığını iddia etti.