Gündem
26 Eki 2011 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

KIRMIZI ÖDÜLLERİ'NİN 9.'SU 3 YENİ KATEGORİ İLE BAŞLADI!

Bu yıl 9.'su düzenlenen Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri'ne katılım süreci başladı. Yarışmaya bu sene 3 yeni kategori eklendi.

1 Kasım 2010 – 31 Ekim 2011 tarihleri arasında yayınlanmış basın reklamlarının yarışacağı Kırmızı Reklam Ödülleri için başvurular 18 Kasım 2011 tarihinde sona erecek.
 

Basın reklamlarında yaratıcılığın artırılmasını özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklam verenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla tasarlanan yarışmanın bu seneki jüri başkanlığını ise DDB&Co. yaratıcı yönetmeni ve ajans başkanı Karpat Polat yapıyor. Kırmızı jürisi, yarışmaya katılan işleri önce internet üzerinden ön elemeye tabi tutacak, ardından 5 Ocak 2012 tarihinde düzenlenecek jüri toplantısı ile kategori bazında birincileri seçecek.

Kırmızı’ya 3 yeni kategori!

Büyük Ödül Kıpkırmızı ve Özel Ödül kategorileri dahil toplam 41 ödülün sahibini bulacağı yarışmanın kategorilerine bu yıl, 3 yeni kategori de eklendi. Kırmızı’nın 9. yılında ilk kez dijital çalışmalara açılmış olmasıyla büyük önem taşıyan “Basında En İyi Dijital Entegrasyon” kategorisine; basın ve dijital mecranın entegre kullanımını içeren çalışmalar katılabiliyor. Kırmızı jürisi bu kategoriye yapılan katılımları kampanyanın yaratıcılığı ve özgünlüğü açılarından, basın ve dijital ortamın entegrasyonundaki başarısı ile birlikte değerlendirecek.
 

Bu yıl Kırmızı’ya dahil edilen bir diğer kategori ise “Basında En İyi Satış Promosyonu Reklamı.”  Bu kategoriye sektörüne bakılmaksızın her türlü satış, satış promosyonu, fiyat, indirim, vb.  içerikli reklamlar katılabiliyor. Ayrıca binek ve ticari araçlara ait reklamlar “Otomotiv Reklamları” başlığı altında tek kategoride birleştirilen yarışmada daha önce “Gıda Reklamları” başlığı altında yer alan çerez, çikolata ve şekerleme reklamları için bu ürünlere özel bir kategori oluşturuldu.
 

Sektördeki tüm reklamcılar, Kırmızı’nın bir parçası oldu!
 

Kırmızı Ödülleri, bu sene ayrıca bir ilke daha imza atıp; heyecanını sektördeki tüm reklamcılarla paylaştı. Yarışmanın bu seneki reklam kampanyası, sektördeki tüm reklamcılar ile birlikte iş birliği içinde hazırlandı. Kırmızı’nın reklam ajansı Klan tarafından belirlenen konsept ve başlıklar doğrultusunda sektörden pek çok ajans ilan eskizleri hazırlayarak gönderdi. “İyi fikir için her şeye rağmen, her koşulda uçmak” fikrini işleyen eskizler bitmiş ilana dönüştürülerek çevirimiçi ve çevirimdışı çeşitli birçok mecrada, ajans ve yaratıcı ekip imzasıyla birlikte yayınlanıyor.
 

Türkiye genelindeki tüm reklamcı ve reklamverenlerin bir araya geleceği, en yaratıcı reklamcı ve reklamverenlerin alkışlanacağı  ödül töreni ise Ocak ayında gerçekleştrilecek.