Gündem
25 Şub 2014 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Kılıçdaroğlu'nun dinlettiği ses kayıtlarını hangi haber kanalları ekrana getirdi?

Hsber kanalları Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını dinlettiği toplantıyı ekrana getirdi mi?

Gündeme bomba gibi düşen ses kayıtları ve yolsuzluk iddiaları TV kanallarını yine şaşkına çevirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında internete düşen kayıtları dinletti, haber kanalları kayıtların dinletildiiği bölümü ekrana getirmedi. CHP'ye yakın Halk TV ve cemaate yakın Bugün TV ise kayıtların olduğu bölümü ekrana getirdiler.

MECLİS TV YAYINI KESTİ HABER KANALLARI KAYITLARIN BİTMESİNİ BEKLEDİ

Meclis TV Kılıçdaroğlu'nun kayıtları yayınladığı toplantının açılış bölümünü ekrana taşırken kayıtların dinletildiği anların büyük bölümünü yayınlamadı. Haber kanalları ise toplantıda kayıtların yayınlandığı bölümü ekrana getirmezken Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının başlamasıyla canlı yayına geçtiler. CNN Türk ve STV Haber Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının önemli bir bölümünü yayınlarken Habertürk ve NTV kısa bir bağlantı ile yetindi. 24 ise toplantıdan hiç bir bölüm yayınlamadı.

KAYITLAR YAYINLANMAYINCA KÜRSÜDEN TAPELERİ OKUDU

Konuşmasının başında kayıtları dinlettiği bölümün ekranlara yansıtılmadığını öğrenen Kemal Kılıçdaroğlu "Meclis TV dahil TV kanallarının yayını kestiği söyleniyor. Ben o yüzden milletin vicdanına sesleniyorum" dedi. Haber kanalları ve Meclis TV'nin kayıtların olduğu bölümü yayınlamamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu kayıtlardaki bazı diyalogları kürsüden okuyarak kanalların aldığı tedbiri kısmen boşa çıkarttı.

HALK TV VE BUGÜN TV YAYINI KESMEDİ!

Ana akım medyanın görmediği ses kayıtlarını yayınlayan iki kanal ise Halt TV ve cemaate yakın olan Bugün TV oldu. İki kanal da kayıtların dinletildiği bölümde canlı yayına devam etti. Cemaate yakın olan diğer haber kanalı STV ise kayıtların yayınlandığı bölümü görmedi.

MEDYA PATRONLARINA SESLENDİ

Medya ve medya patronlarına seslenen Kılıçdaroğlu "korkmayın" derken Meclis TV'nin yayını kesmesine sert tepki gösterdi:

Medyaya sesleniyorum. Korkmayın. Medya patronlarına sesleniyorum. Sizin topluma karşı sorumluluğunuz var. Benim sesimi kesebilirsiniz. Ama sokaktaki yurttaş sizi affetmezi. Sizi havuz medyası ile aynı kefeye koyar. Ya havuz medyası olacaksınız ya da milletin yanında. Başbakan ve ailesi pisliğin içine batmış ama siz bunu görmeyeceksiniz. Göstermek zorundasınız. Göstermezseniz başçalan kadar sizin de sorumluluğunuz var demektir. Sayın Cemil Çiçek'e sesleniyorum. Meclis TV'yi kestiriyorsunuz. Yani senin Başbakan'ın hırsızlık yapacak biz de bunu açıklamayacak mıyız?