Gündem
15 Nis 2024 12:06 Son Güncelleme: 15 Nis 2024 12:12

Kepez’e üç günde müdahale eden adalet bizim davada neredeydi?

Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden anne Mısra Öz, Medyaradar’ın “Devlet 7 milyarla ödüllendirdi” haberiyle ilgili açıklamalarda bulundu . Anne Öz, “Kepez Belediye Başkanını üç günde tutuklayan adalet, neden yedi yıldır bizim sesimizi duymaktan kaçıyor? Asalet partiye göre işlemesin” dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 8 Temmuz 2018’de meydana gelen tren kazasında 8 yaşındaki oğlu Arda Sel’i kaybeden anne Mısra Öz, TCDD eski Genel Müdürü İsa Apaydın’a ihale verilmesiyle ilgili olarak MedyaRadar’a özel açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

ADALET PARTİYE GÖRE İŞLEMEMELİ

“Ben neredeyse 7 yıldır mücadele veriyorum. Benimle birlikte 24 yakınını kaybeden onlarca insanla mücadele veriyoruz. Daha bir tane bile tutuklanan olmadı. Hatta bizim davalarda sanık olarak hakim karşısına çıkanlar da bu şahsın adını verirken o kişiler sanık sandalyesine oturmadılar. Adalet partiye, siyasi görüşe göre işlememeli. Herkese eşit olmalı.

Kepez’de daha bilirkişi raporu yokken tutuklama yapılırken, bizim bilirkişi raporlarında suçlu olanlara dokunulmadı. Hadi yargılamayı geçtim devlet bu kişileri ihalelerle ödüllendirdi. Bunca olaya rağmen bu kişilerin yargılanmaması nedeniyle ihalede kazandıkları paraları paylaştıklarını düşünüyoruz. Bu kadar da olmaz artık.”

HEM BAKAN HEM O ENGELLEDİ

“Ben oğlumun ölümüyle ilgili olarak Twitter’da her gün paylaşım yapıyordum. Paylaşımların altında da tren kazasında sorunluları etiketliyordum ilk olarak dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan engelledi. Ondan bir gün sonra da İsa Apaydın engelledi. Engelledikleri yetmiyor ben bu davalardan dolayı üç defa sanık sandalyesine oturdum. Yanlış duymadınız. Hala arayan anneyi bu sistem sanık yaptı.

Sabık olması gerekenler ise milyarları cebe indirdiler. Ben Kepez Belediye Başkanını savunmuyorum. İhmali varsa tabi ki yargılansın ama benim isyanım 7 yıldır davamıza reaksiyon göstermeyen adaletin üç günde harekete geçmesi. Madem bu kadar hızlılar bizim davada niye görmedik?”