Gündem
09 Haz 2013 20:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

KENDİNİZE GELİN, ÜMÜĞÜNÜZÜ SIKARIM! BAŞBAKAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Ankara'ya inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan havalimanında konuştu..

Konuşmasına ‘Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık.’ diyerek başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın gündeminde Gezi Parkı eylemi vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda kendisini karşılamaya gelen binlerce Ak Partiliye hitaben konuştu. Başbakan "Faiz lobisi kendisine çeki düzen versin. Bu milletin alın terini artık sömüremeyecekler. Spekülatörlere fırsat vermedik.Bundan sonrada vermeyeceğiz. Ümüğünüzü sıkarız" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

-İşte şu Ankara'yı Türkiye görsün. Günlerdir Ankara'da terör estirenleri değil, Türkiye Ankara'nın bu gerçek fotoğrafını görsün.

-Yakan yıkan, saldıranlara Çapulcu denir. Kusura bakmasınlar onlara destek verenler de aynı familyada yer alır.

-Gezi Parkı'na çıkacağınıza 7 ay sonra sandıkta sizlerle görüşelim. Demokrasi, özgürlükler diyorsanız, bu şiddetle elde edilmez hukuk içerisinde kalarak elde edilir.

-Yaptıkları iş sadece vurup kırmak, kamunun binalarını yakıp yıkmak, halkın araçlarını yakıp yıkmak, bununla kalmadı benin başörtülü bacılarıma saldırdılar. Bununla da kalmadılar Dolmabahçe camiine ayakkabıyla bira şişeleriyle girdiler onu da yaptılar..

-Benim başörtülü kızlarım on yıllarca bu ülkede üniversitelere sokulmadı ama hiçbir zamanbunların yaptıklarını yapmadılar sabrettiler çünklü şuna inanıyorlardı; sabrın sonu selamettir, sabır zaferi getirecektir. Sonun da bunu gördük ama daha göreceklerimiz de var bitmedi.

-Avrupa'da İnsan Hakları Mahkemesi bile siyasallaştı ama aksi olduğu zaman farklı kararlar çıktı şimdi, bir başka olay daha var ben İspanya'da inancı sebebiyle başını örten bir vatandaşa sahip çıkan bir ifade kullandım diyen partimle ilgili kapatma davası açıldı.

-O zaman ki ana muhalefetin genel Başkanı, "Hamdolsun ki Ankara'da savcılar var" dedi. Bunların inanca saygısı yok. Düşünceye saygı yok. Düşünce hürriyettinden haberleri yok.

-Hükümetimizle, partimizle, milletimizle demokrasinin hukukun özgürlüklerin en güçlü savunmasını biz yapıyoruz. Türkiye'de egemenlik artık milletin elindedir. Şimdi soruyorum; Bazı mahfiller de buna dahil. İstanbul'da söyledim. Yine söylüyorum. kendinize inanıyorsanız, hukuka inanıyorsunuz, bu ülkede egemenlik artık milletindir. Eğer millete saygınız varsa, peki millet sadece Gezi Parkı'nın içerisinde olanlar mı?

-İstanbul Atatürk Havalimanı'nda oraya toplantılar millet değil mi? Adana'dan Mersin'e geçeceğimi öğrenenler millet değil mi? Mersin'dekiler millet değil mi? Şu anda Ankara'da toplananlar millet değil mi?

-Türkiye'ye yön vermek için hiç kimsenin haddi yoktur. Artık bu ülkede çeteler dönemi bitmiştir. Bu ülkede mafya dönemi bitmiştir. Cunta dönemi geri gelmemek üzere bitmiştir. Faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Faiz lobisi yıllarca benim milletimin alın terini sömürdü. Bundan sonra sömüremeyeceksin. Çok sabrettik, olay sadece bu lobiyi oluşturan bir banka, iki banka kim varsa hepsi için aynı şeyi söylüyorum. Siz ki bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız. Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz.

-Borsa'da Tayyip Erdoğan'ın parası yok, çökersen sen çökeceksin. Geçmişte belki birileriyle anlaşıyordunuz. Ama bu ülkeyi artık sömüremeyeceksiniz. O Geçmişte kaldı.


-Ana muhalefetin haddini bilmez bir milletvekili çıkıyor benim polisime hakaret ediyor bu polis Türk milletinin polisidir hataları olabilir ama bu hatalar polisime hakaret etmeye getirmez polisimizi biz bunlara yedirtmeyiz onun da hakkını hukukunu korumak bizim görevimizdir. Bu noktada sokak sokak çatışmalarda atılan kilit taşlarımızda polisimiz hep yaralandı. 600'u aşkın polisimiz yaralandı bu olaylarda. Haddini bilmez sen benim polisime bu nasıl bu denli ahlaksızca konuşuyorsun

-Bu ülkede bu ülkenin Başbakanına küfredenlerin yanında olanlar var.. Kötü söz sahibinindir. Sabrettik ama sabrında bir sonu var.. Göstericilerin arkasına saklanarak siyaset yapanlar önce siyaset yapmayı öğrensin.

-Merak etmeyin Türkiye bunu da aşacaktır. Ben Taksim Gezi Parkı'ndaki gençlere sesleniyorum ben İstanbul'un Belediye Başkanıyken siz henüz kucaktaydınız, o dönemleri hatırlamıyordunuz. Ama çevreciliğin içinde temiz hava, tarih, kültür var bunları biz getirdik..