Magazin
28 Oca 2024 12:48 Son Güncelleme: 28 Oca 2024 13:08

Kayahan filmi ailede kriz çıkardı! Beste Açar ‘Gönül Köşkü’nü satıp film çekmek isteyince…

Kayahan'ın kızı Beste Açar, babasının hayatını film yapmak için kolları sıvadı. Filmin yapımcılığını da üstlenmek isteyen İpek Açar, babasının Gömeç'teki yazlığını yani 'Gönül Köşkü'nü 50 milyona satışa çıkardı.

Beste Açar, 2015 yılında vefat eden babası Kayahan'ın hayatını film olarak çekmek istediğini açıkladı. Herhangi bir yapımcıyla anlaşmadığını belirten Açar, filmde babasının 1969 ile 1990 yılları arasındaki hayatını kesit olarak alacağını söyledi. Filmde yapımcı olarak da yer almak isteyen Açar'ın Kayahan'ın Balıkesir Gömeç'teki 'Gönül Köşkü'nü 50 milyon liraya satışa çıkardığı ortaya çıktı.

 

Sabah’ın haberine göre "Babamın evini satıp filmini çekeceğim" diyen Beste Açar, Kayahan'ın eski eşi İpek Açar Kömürcü ve kızı Aslı Gönül Açar ile de anlaştığını belirtti. Ancak İpek Hanım ve kızının bu gelişmelerden hiç haberi olmadığı ortaya çıktı. Ailenin avukatı "Ne evin satışından ne de film çekiminden haberimiz var" diye açıklamada bulundu.

Efsane sanatçı Kayahan'ın hayatını anlatacak olan film için sanatçının kızı Beste Açar şunları söylemişti:

"Filmin hikâyesi ortaya çıktı şimdi de yapımcılarla görüşüyoruz. Büyük ihtimalle mayıs ayında çekimlere başlayacağız. 1969 ile 1990 yılları arasındaki babamı anlatacağız. Nasıl Kayahan oldu ve hangi yollardan geçtiğini kimse bilmiyor."

KAYAHAN'I KİM CANLANDIRACAK?

Açar, "Babam için daha 'tamam' dediğimiz biri yok ama Yiğit Kirazcı diye düşünmüştük aslında. Çenesinde gamze olması, saçlarının kıvırcık ve zayıf olmasıyla babamın gençlik hallerini andırıyor. Taner Ölmez de olabilir. İpek Açar Kömürcü de projeden haberdar" demişti.

Beste Açar, kendisini de Eda Ece'nin oynamasını istediğini dile getirmişti. Sanatçı Kayahan 3 Nisan 2015'te hayatını kaybetti.