Gündem
20 Şub 2024 09:12 Son Güncelleme: 21 Şub 2024 10:53

Kardeşini açıklayamadı! Skandallar bitmek bilmiyor…

İstanbul Üniversitesi, MedyaRadar’ın geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği skandallarla ilgili tekzip metni hazırladı. Normalde medyaradar.com adresine gönderilmesi gereken tekzip metni üniversitenin resmi sitesinde yayınlandı. ‘Hukuki süreci ivedilikle başlatacağız’ denilerek bitirilen açıklamaya yine bir skandal haberle yanıt veriyoruz. ‘Üniversitede çalışmak istemediği için emekli oldu’ denilen üniversite çalışanı noter kanalıyla emeklilik kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda görev yapan Fatih Albayrak, başka bir birime kaydırıldı. Önce doktor raporu aldı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, iddialara göre doktorlara baskı yaparak raporu iptal ettirdi. Bunun üzerine 30 gün izin hakkı bulunan Albayrak 12-16 Şubat tarihleri arasında izin kullanmak için form doldurdu. Prof. Zülfikar, Albayrak’ın izne çıkmasına onay vermedi. 30 günlük izni dondurulan Albayrak, adeta psikolojik işkence yapılmaya başlandı. Önce ‘İşini yapmıyor’ denilerek tutanak tutuldu. Ardından da tazminatsız göndermekle tehdit edilince de emekliye ayrılma kararı aldı. Albayrak, üniversitenin MedyaRadar’la ilgili hazırladığı metinde, kendisiyle ilgili söylenilen asılsız konulardan dolayı emeklilik kararından vazgeçerek üniversiteye ihtar gönderdi.

EMEKLİLİKTEN VAZGEÇİYORUM…

Geçtiğimiz hafta Danışma Kurulu’nu toplayan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Zülfikar, temizlik görevlisi Albayrak’ın zorunlu olarak emekliye ayrılması yönünde baskı kurmuştu. Emekliye ayrılan Albayrak, dün ani bir kararla bu kararından vazgeçti. Albayrak tarafından  İstanbul Üniversitesi Süreç Yönetimi’ne gönderilen dilekçede, ’14 Şubat 2023 tarihinde 2423313 kayıt numarasıyla vermiş olduğum EYT nedeniyle emekliye ayrılma talebimden, gördüğüm lüzum üzere vazgeçiyorum. İş bu sebeple yukarıda tarih ve saatiyle belirtilen emeklilik dilekçemin iptali için gereğinin yapılmasını arz ederim’ şeklinde ifadelere yer verildi. Ardından da Bakırköy 58. Noterliğinden aynı birime emeklilik dilekçesinin iptali için ihtarname gönderildi.  Haksız şekilde görevlerinden alınan çok sayıda Daire Başkanı, müdür ve personelin de eski görev yerlerine dönmek için İdare Mahkemesi’ne dava açtıkları öğrenildi.

 

İLK İŞİ MEDYARADAR’A YANIT VERMEK OLDU!

Prof. Zülfikar, geçtiğimiz hafta kardeşi Haluk Zülfikar’ı hem üniversitenin Kurumsal İlişkiler Koordinatörlüğü’ne hem de Sosyal Tesisler’in başına getirmişti. İlk işi de ağabeyiyle ilgili haber yapan MedyaRadar’a yanıt vermek oldu. Üç gün üst üste yaptığımız haberlerdeki iddiaları yanıtlayan Prof. Zülfikar, kardeşine verdiği yetkilere tek kelime yanıt veremedi. Fatih Albayrak’la ilgili olarak şunlar açıklandı: Üniversitemiz Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü sürekli işçi kadrosunda olup Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda görevli olan Fatih Albayrak, Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı’nın 02.02.2024 tarihli yazısı ile 6 ay süre ile İstanbul Tıp Fakültesi’nde görevlendirilmiştir. Fatih ALBAYRAK 05.02.2024 – 09.02.2024 tarihleri arasında beş (5) gün iş göremezlik raporu almış, raporlu iken 06.02.2024 tarihinde, 12.02.2024 – 16.02.2024 tarihleri arasında kullanılmak üzere yıllık izin talebinde bulunmuş ancak Rektörlüğümüz tarafından bu talebi uygun görülmemiştir. Bunun üzerine Fatih Albayrak 13.02.2023 tarihinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndaki görevine başlamış, aynı gün bu görevinden ayrılarak İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki yeni görevine başlamıştır. Ardından Fatih Albayrak, 14.02.2024 tarihli dilekçesi ile 14.03.2024 tarihinden itibaren emekliye ayrılma talebinde bulunmuştur. Görüldüğü üzere, haberde iddia edilenin aksine Fatih Albayrak’ın “zorunlu emekli edilmesi” gibi bir durum söz konusu olmayıp İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki görevine devam etmek istemediği için emeklilik dilekçesi verdiği ortadadır’

 

HOCALAR KENDİ İSTEĞİYLE AYRILMIŞ!

MedyaRadar’ın ‘Üniversitede istifa yağmuru’ başlıklı haberine de yanıt veren rektörlük, haberde ismi geçen hocaların hepsinin baskıyla değil kendi istekleriyle ayrıldığı açıklandı. Öte yandan çok sayıda profesörün istifa etmemek için direndikleri de gelen bilgiler arasında.