Gündem
15 Haz 2013 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

KARADENİZ TV EKRANI NEDEN KARARDI? (MEDYARADAR- ÖZEL)

KRT Karadeniz Radyo TV Yayıncılığı bünyesinde yayın yapan Karadeniz Tv'nin ekranı karartıldı!

KRT Karadeniz Radyo TV Yayıncılığı bünyesinde yayın yapan Karadeniz Tv yayınına zoraki ara verdi.

Karadeniz TV Yönetimi dün bir açıklama yaparak bu kararmanın nedenini açıkladı..

İşte o açıklama :

KRT KARADENİZ RADYO VE TV YAYINCILIĞI A.Ş.’DEN BASINA VE KAMUOYUNA

İstanbul 35. İcra Müdürlüğü’nün hukuka, usule ve yasaya aykırı işlemleri ile ekranımız karartılmıştır.

Kanalımız KRT Karadeniz Radyo TV Yayıncılığı  A.Ş. , 2010 yılında kurulmuş ve daha sonra  “Karadeniz Hamsi TV A.Ş.’ nin”  lisans haklarını alarak yayın hayatına devam etmiştir.
 
“KARADENİZ HAMSİ TV ‘NİN” ESKİ SAHİBİ RECEP ZİHNİ CİNAN 2009 yılında bu yayın kuruluşunu KARADENİZ HAMSİ TV’nin yeni maliklerine satmış bulunmaktadır. Bu tarihten itibaren R. Zihni Cinan tarafından  satmış olduğu KARADENİZ HAMSİ TV  A.Ş.’nin yeni sahipleri aleyhine sürekli ve hukuka aykırı şekilde sahte senetler düzenlemek sureti ile icra takiplerine başlamıştır. Bu süreç sadece Karadeniz Hamsi TV  A.Ş.’ ni  olumsuz etkilemekle kalmamış; yapılan hukuk dışı işlemelerle kurumuza da sirayet edilmiş ve yayın organımızın ekranı karartılmıştır.

Yayın organımızın, ne Karadeniz Hamsi TV ne de Recep Zihni Cinan ile bir alacak veya borç ilişkisi bulunmamasına rağmen; isimleri söz konusu icra dosyasından öğrenilen ; R. Zihni Cinan, Sevnur Durmaz (Gür), Mehmet Yeşil ve vekili Av. Yusuf Sur ile hiçbir ticari ilişkimiz veya alacak borç ilişkimiz bulunmamaktadır. Takip konusu dosya ile ilgili olarak R. Zihni Cinan, Mehmet Yeşil, Sevnur Durmaz (Gür) hakkında suçlarından haciz işlemi yapılan senet ile ilgili ”resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık” suçlarından  ceza davası açıldığı ve yargılanmalarına devam edildiği öğrenilmiştir.

ANAYASININ 22. MADDESİNDE BELİRTİLEN “HABERLEŞME HÜRRİYETİ”, TÜRK CEZA KANUNUNUN 124/3 MADDESİNDE BELİRTİLEN “HABERLEŞMENİN ENGELLENMESİ” MADDELERİ BU ŞAHISLARCA VE İSTANBUL 35. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN AÇIKÇA VE KASTEN İHLAL EDİLMİŞTİR. Adalet Bakanlığı Personeline ilgililer hakkında  yasal işlem yapılacağı ve RTÜK dışında hiçbir kişi veya kurumun bir mahkeme kararı olmaksızın böyle bir işlemi yapamayacağını belirtir, tarafımıza yapılan bu haksız ve hukuk dışı işlemlerden yine hukuka sığındığımızı Cumhuriyet Savcılarımıza, Adalet Bakanlığına, RTÜK’na  basına ve kamuoyuna duyururuz.

KRT KARADENİZ RADYO ve TV Yayıncılığı A.Ş.

MEDYARADAR- ÖZEL