Gündem
05 Şub 2024 13:20 Son Güncelleme: 05 Şub 2024 13:25

“Kara Para Aklama” operasyonu: 10 gözaltı

İstanbul’da düzenlenen “Kara Para Aklama” operasyonunda; POS cihazlarını kullanarak faturalandırma yapan ve paraları yurt dışına çıkaran 10 kişi gözaltına alındı.

Sabah'ta yer alan habere göre, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri; Fatih'te bir bir iş hanına ve bir başka adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

60 POS CİHAZI ELE GEÇİRİLDİ

İddialara ve polisin tespitlerine göre, kara para aklayan ve POS cihazları aracılığıyla yurt dışına para çıkışı yapan 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 116 bin 97 dolar, 80 bin 665 lira, 60 POS Cihazı, yabancı ülke bankalarına ait ve yabancı uyruklu kişiler adına düzenlenmiş bin 515 banka ve kredi kartı, 17 para sayma makinesi ile birlikte söz konusu hesaplarla ilgili çok sayıda evrak ele geçirildi.

İKİ KAÇAK SINIR DIŞI EDİLECEK

Yakalanan 10 şüpheliden ikisi sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. Adliyeye sevk edilen sekiz şüpheliden altısı "Adli Kontrol" kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine yerleştirildi.