Televizyon
23 Mar 2011 09:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

KANIT DİZİSİNE BOMBA TRANSFER! KOMİSER AYÇA ROLÜNÜ KİM OYNAYACAK?

Kanal D'nin her hafta yükselen reytingleriyle dikkat çeken dokü-drama formatındaki yarı belgesel dizisi Kanıt, çok konuşulacak bir ismi kadrosuna dahil etti

Yapımcılığını ve Genel Yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un, konsept danışmanlığı ve sunuculuğunu ise Prof. Dr. Sevil Atasoy’un üstlendiği Kanıt, her hafta gerçek olayları ekrana taşıyor. Pazartesi geceleri 23:00’te yayınlanan dizide  Başkomiser Orhan (Engin Benli) ve yardımcısı Komiser Selim’in (Deniz Celiloğlu)  son derece karışık  bir o kadar da zekice planlanmış cinayetleri aydınlatması konu ediliyor. İşte bu ikiliye Türkiye’nin çok yakından tanıdığı bir isim katıldı.  Bir dönem paparazzilerin adım adım takip ettiği Kanıt’ın Komiser Ayça’sı, yakın dönemde bazı dizilerin stil danışmanlığını yaparak adından söz ettirdi.

AMERİKA’DA KRİMİNOLOJİ EĞİTİMİ ALDI

Yapımcı/Genel Yönetmen Abdullah Oğuz, bir süredir ekibe takviye yapmayı düşünüyordu. Kanal D’de yayınlanan 35 bölümün ardından Oğuz, aradığı ismi  okyanus ötesinde buldu.  Dizinin konseptiyle bire bir örtüşen sürpriz isim bir dönem Amerika’da kriminoloji (suç bilimi) eğitimi aldı. Hatta o dönem basında yer alan haberlerde FBI’da çalışacağı dahi yazılıp çizildi. Ama o, basında aldığı kriminoloji eğitiminden çok,  özel hayatıyla gündeme geldi.

KENDİ HAYATINI OYNAYACAK

"Artık sansasyonel haberlerle değil yaptığım işlerle anılmak istiyorum" diyen güzel oyuncu, Kanıt ekibine dahil olduğu için çok heyecanlı olduğunu söyledi.  Kanıt’ın Ayça Komiseri dizide tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi Amerika’da suç bilimi üzerine eğitim görmüş bir karakteri canlandıracak.  İzmir Emniyeti’nde görevli Komiser Ayça yıllardır peşinde olduğu bir katilin yeniden ortaya çıktığını düşünerek soluğu İstanbul’da alacak. Ayça’nın Komiser Selim ile ilk karşılaştığı sahne çok konuşulacak. Bu arada Kanıt’ın fanatikleri şimdiden Ayça’nın kim olduğu konusunda fikir yürütmeye başladılar bile. Ama her şey Pazartesi Gecesi ekrana gelecek 36. bölümde ortaya çıkacak.