Televizyon
28 Ağu 2010 15:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

KANAL D'YE POLİS KAMERASI CEZASI!

RTÜK, Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği evde, polis kameralarınca çekilen görüntüler nedeniyle, Kanal D'ye ceza verdi.

RTÜK, ilk kez Kanal D haber tarafından yayınlanan, Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği evin polis kameralarına yansıyan görüntülerine uyarı cezası verdi. RTÜK kararında, görüntülerin şiddet içerdiği ve çocuk ve gençleri olumsuz yönde etkileyebilecek nitelikte olduğu savunuldu. 

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre RTÜK'ün son toplantısında oy çokluğu ile alınan karara, RTÜK üyesi Hülya Alp karşı çıktı. Alp, Kanal D'nin polis kamerasından elde ettiği görüntülerin, özenli seçildiğini ve şiddeti yansıtacak bölümlere yer verilmediğini belirtti. Hülya Alp yazdığı muhalefet şerhinde de şöyle dedi:

''Karabulut cinayetine ilişkin haberde, 10 dakika süreyle, polis kamerasından olay yerindeki görüntülere yer verilmiştir. Bu cinayet; işleniş tarzı da dahil kamuoyunu uzun süre meşgul eden, kriminal bir olaydır. Polisin kaydettiği görüntülerde, maktulun bedenine, giysilerine ve cinayet aletine yer verilmemiştir. Ekrana yansıtılanlar, kanıt görüntüleridir. Bu tür haberlerde önemli olan, kamuoyunun haber alma ihtiyacının ve beklentilerinin karşılanması amacının ön planda olmasıdır. Haber verilirken elde edilen görüntülerin seçiminde özensizlik yoktur. Haber, hiçbir yayın ilkesini ihlal etmemiştir.''

Gazeteport