Gündem
13 Tem 2012 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

KANAL D KAMERAMANINI ÇARPARAK ÖLDÜRDÜ, İLK DURUŞMADA TAHLİYE İSTEDİ

Kanal D Ankara Bürosu çalışanı Harun Bayhan'ın ölümüne neden olan alkollü sürücü hakim karşısına çıktı..

Kanal D Ankara Bürosu çalışanı Harun Bayhan'ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan'ın yaralanmasına neden olan kazaya sebebiyet veren sanık Onur Koyuncu yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Onur Koyuncu, müşteki Kanal D muhabiri Yasemin Doğan ve taraf avukatları katıldı.

TANRIKULU MAZERET BİLDİRDİ
Mahkeme Başkanı Tekman Savaşnemli, Yasemin Doğan'ın Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporunun ve kazaya ilişkin bilirkişi raporunun dosyaya konduğunu açıkladı.
Başkan ayrıca, olayın tanığı Burçak Tanrıkulu'nun mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığını belirtti.

Müştekilerin Avukatı Elif Tığlı Özcihan, müvekkileri Yasemin Doğan ve kazada hayatını kaybeden Harun Bayhan'ın eşi Halime Bayhan'ın davaya katılmaları için dilekçe sundu.

Sanık Koyuncu savunmasında, olay günü ablasına ait 06 DG 5985 plakalı araçla İnönü Bulvarı'nı takip ederek Ümitköy istikametine gittiğini söyledi.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne geldiğinde önündeki aracı solladığını belirten Koyuncu, ''Önümdeki aracı sollarken, sağdan gelen bir aracı fark ettim, sağa iyice yanaşıp arayı açmayı düşündüm. Saatteki hızım 60-70 kilometre civarındaydı. Bir ses duydum ama arkadaki aracın bana çarpıp çarpmadığından emin değilim. Direksiyon hakimiyetini kaybettim, orta refüje çarparak karşı şeritte geçtim. Kaza meydana geldi. Alkollü olduğum doğrudur. 2 bardak votka içtim. Ancak araba kullanmana engel değildi'' diye konuştu.

Kazada yaralan müşteki Yasemin Doğan da ifadesinde şikayetçi olduğunu belirterek, ''Kaza 1-2 saniye içinde meydana geldi. Arabada sıkışmışım. Bilincim sürekli gidip-geliyordu. Etrafımdaki sesleri duyuyordum sadece. Daha sonra doktor olduğunu söyleyen bir bayan beni arabadan çıkardı. Çimlere uzanmışım. Kendime geldiğimde sanığın alkollü nefesiyle bana 'sakin ol, bir şey yok, iyisin' gibi sözler söylediğini duydum. Şikayetçiyim'' dedi.

Sanık Avukatı Süleyman Emrah Aydoğan, hazırlanan iddianame ve bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, ''Olayın üzerinden henüz sekiz gün geçmişken hazırlanan iddianameyi, mesleki hayatım boyunca ilk defa görüyorum. Kazada hayatını kaybeden ve yaralananların görsel medyada yer alması herhalde bu sürecin bu kadar hızlı ilerlemesine neden oldu. Tabii ki üzülüyoruz. Hayatını kaybeden ve yaralanan birileri var ancak olay gereğinden fazla büyütüldü'' ifadelerini kullandı.

Aydoğan bu ifadelerine duruşmanın izleyicileri arasında yer alan kazada hayatını kaybeden Bayhan'ın baldızı Hale Yuvalı tepki göstererek, ''Nasıl olay büyütüldü. Benim kardeşim şu an yaşayan bir ölü. 13 yaşında çocuk babasız kaldı'' dedi.

Mahkeme başkanının araya girmesiyle yatışan Yuvalı'nın oturmasının ardından Avukat Aydoğan savunmasına devam etti.

Aydoğan, özetle şunları söyledi:
''Olay üzücüdür. Zaten müvekkilim de pişmanlık içindedir. Alkollü olduğu da doğrudur. Ancak kaza anında müvekkilim aracı normalden fazla yükselerek karşı şerite geçmiştir. Bu da arkadaki aracın ona çarptığını ve hızını artırdığını gösterir. İddianamede müvekkil lehine delillere yer verilmemiştir. Yeniden bilirkişi incelemesi yapılmasını ve müvekkilim sabıkasınını da göz önüne alınarak, adli kontrol hükümlerince tahliyesini talep ediyorum.''

Müştekilerin Avukatı Özcihan, sanığın bilirkişi raporu ve iddianamede belirtildiği üzere ''tam kusurlu'' ve ''bilinçli taksir'' suçu işlediğinin sabit olduğunu belirterek tutukluk halinin devamına karar verilmesi istedi.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütelasında, yeniden bilirkişi raporu alınmasının reddini, sanığın üzerine atılı suçların vasfı gereği tutukluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
Halime Bayhan ve Yasemin Doğan'ın davaya müdahilliğine, tanık Burçak Tanrıkulu'nun zorla getirilerek ifadesinin alınmasına ve yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDANAME
İddianamede, 3 Haziran 2012'de Eskişehir Yolu'nda meydana gelen trafik kazasında, Kanal D Ankara Bürosu çalışanı Harun Bayhan'ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan'ın yaralanmasına neden olan sürücü Onur Koyuncu hakkında, ''bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak'' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor.