Televizyon
13 Ağu 2010 08:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

KANAL 7 EKRANINDA CANLI YAYIN ŞOKU! KONUK SAVCI "BAKAN SALLADI" DEDİ, SPİKER ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ!

Kanal 7'nin Ana Haber Bülteni'nde ilginç bir olay meydana geldi.Ana habere konuk olan savcı “Bakan salladı” dedi. Spiker, savcıdan özür dilemesini istedi.

Kanal 7’nin Ana Haber Bülteni’nde Çarşamba akşamı ilginç bir olay meydana geldi. Daha doğrusu referandumda ‘Evet’ diyeceklerin sayısını artırması için ana haber bültenine konuk edilen eski savcının, Adalet Bakanı Sadullah Ergin için kullandığı bir söz, sadece spiker Erhan Çelik’i değil, Kanal 7’cileri de şoke etti.

Çünkü Kanal 7 Ana Haber Bülteni’ni hazırlayanlardan hiçbiri, 12 Eylül’de yapılacak referandumda hala ‘Evet’ mi, yoksa ‘Hayır’ mı diyeceği konusunda kararsızları ‘Evet’ yönünde etkilemek için ekrana çıkardıkları eski savcının böyle bir gaf yapacağını beklemiyordu.

“Sözünüzü geri alın”

Kanal 7 Ana Haber’in konuğu, 2000 yılında Kenan Evren hakkında darbe yaptığı için fezleke hazırlayınca Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından önce açığa alınan, sonra da meslekten ihraç edilen eski Adana Savcısı Sacit Kayasu’ydu.

Spiker Çelik’in ilk sorusu şuydu:
“Siz darbecilere mi karşısınız, yoksa asker düşmanı mısınız?”
Kayasu, asker düşmanı olmadığını, 12 Eylül Anayasası’ndaki bir boşluktan yararlanıp, zaman aşımı dolmadan 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önünü açacak bir fezleke hazırladığını, bu yüzden meslekten ihraç edildiğini anlattı.
Ardından Çelik, Kayasu’ya AİHM’de Türkiye hakkında açtığı davayı kazanmasına rağmen niye avukatlık ya da savcılık yapamadığını sordu.

Kayasu, AİHM’in kendisini haklı bulmasından sonra mesleğine dönmek için Adalet Bakanlığı’na başvurduğunu ama HSYK’nın konuyu hala gündemine almadığını söyleyip, “Geçenlerde bir canlı yayında bunu ben de Adalet Bakanı’na sordum, kıvırdı” deyince Kanal 7’nin spikeri şaşırdı kaldı!

Çünkü rakip kaleye gol atsın diye konuk ettiği Kayasu, karşı takıma değil Çelik’in koruduğu kaleye atmış oldu.
Kayasu konuşmaya devam ederken - artık yayın odasından gelen uyarı üzerine mi, yoksa kendiliğinden mi bilemem Çelik, konuğundan, az önce Adalet Bakanı için kullandığı argo sözü geri almasını istedi. Kayasu mecburen özür diledi. Çelik, eski savcıdan başka gol yememek için teşekkür edip, konuğunu uğurladı.

Ali Eyüboğlu/Milliyet