Gündem
07 Haz 2012 18:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:45

KAMERAMANA SALDIRIYA KINAMA!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Atv kameramanı Kıvanç Gürbüz'e yapılan saldırıyı kınadı.

Atv kameramanı Kıvanç Gürbüz, genel merkez girişinde tehlikeli araç kullanan Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan'ı uyarınca onlarca kişinin önünde saldırıya uğradı. Saldırı savcılığa taşındı.

CHP yöneticilerini de şok eden olay atv kameramanının görevli olarak muhabir arkadaşlarıyla birlikte genel merkeze gelmesiyle başladı. İşte Kıvanç Gürbüz'ün ağzından yaşananlar:

"Bugün saat 10.30-11.00 saatleri arasında iş için CHP Genel Merkezi'ne gittim. Yanımda muhabir arkadaşlarım Damla Karagöz ve Erdinç Özyılmaz da vardı. Genel Merkez binası girişinde bir araç tehlikeli şekilde yanımızdan geçti, adeta ezilme tehlikesi atlattık. Ben de heyecan ve panikle sürücüye el kol hareketleriyle 'Ne yapıyorsun, bizi ezecektin' diye tepki gösterdim.

Daha sonra ben binaya girmek için arkadaşlarımla hareketlendim. Önceden kim olduğunu bilmediğim kişi arkamdan 'lan'lı konuşmalarla üstüme geldi. Ben de, 'Beyefendi tehlikli araç kullanıyordunuz, az daha bizi ezecektiniz' dedim. Merdivenlerde de hakaret ederek bana sataşmayı sürdürdü. Ben de yanıt vermedim.
Kapıdan içeri girdikten sonra ise darp etmeye başladı ve küfür etmeyi sürdürdü. Aynı zamanda tehdit etti. Olay esnasında Atv muhabiri Damla Ünler Karagöz, a haber muhabiri Erdniç Özyılmaz ve Vatan Gazetesi muhabiri Kıvanç El yanımdaydı.

Güvenlik kameraları da görüntüleri kaydetti. Olaydan sonra CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Samsun miletvekili İhsan Kalkavan adına benden özür diledi. Bir çok milletvekili de gelip özür dilediler.

Ancak kendisi özür dileme nezaketini göstermeyince gururum incindiği için savcılığa suç duyurusunda bulunmaya karar verdim.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından yapılan açıklamada "Atv Kameramanı Kıvanç Gürbüz görevli olarak geldiği CHP Genel Merkezi'nde Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan tarafından sözlü ve fiili şiddete maruz kalmıştır. Meslektaşımıza şiddet uygulanmak suretiyle yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" denildi.