Gündem
08 Ağu 2013 14:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

KADUMİ AİLESİNİN BURUK BAYRAMI!

Suriye'de "kaybolan" gazeteci Başşar Kadumi'nin Türk eşi ve çocuklarının bu bayramı da buruk geçiyor.

Suriye'nin Halep kentindeki gelişmeleri takip ederken "kaybolan" Filistin asıllı Ürdünlü gazeteci Başşar Kadumi'nin Türk eşi ve çocuklarının bu bayramı da buruk geçiyor.

Geçen yılki Ramazan Bayramı'nın ikinci gününden bu yana kendisinden haber alınamayan 43 yaşındaki gazetecinin eşi Arzu Kadumi, "Bir yıldır her kanaldan Başşar hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Tek isteğim akıbetini öğrenmek. Ben bunun için yaşıyorum" dedi.

Ramazan Bayramı'na 11 yaşındaki oğlu Enes ve 6 yaşındaki kızı Zehra ile İstanbul'da giren Arzu Kadumi, "Bu bizim için hüzünlü bir bayram. İnşallah bir daha böyle bir bayram yaşamayız" diyerek, duygularını dile getirdi.

"TELEFONDA BAYRAMLAŞTIK"
Eşiyle en son 18 Ağustos 2012'de telefonda konuştuğunu söyleyen Arzu Kadumi, "2012'deki Ramazan Bayramı'ndan bir hafta önce, çocuklarımla birlikte Başşar'ın ailesinin yaşadığı Kudüs'e gittim. Başşar da bayramın üçüncü günü Suriye'den Kudüs'e geçecekti. Bayramın ilk günü telefonda konuştuk, bayramlaştık. İkinci günü ise telefonu kapalıydı. Akşamında haberlerden öğrendik kaybolduğunu. Hemen Ankara'yı, Dışişleri Bakanlığı'nı aradım. Ertesi gün de ailece Türkiye'ye döndük" dedi.

Eşiyle ilgili bilgileri sadece, Başşar Kadumi'yle birlikte kaybolduktan 90 gün sonra CHP'li vekillerin girişimiyle serbest bırakılarak Türkiye'ye dönen kameraman arkadaşı Cüneyt Ünal'dan aldıklarını belirten Arzu Kadumi, "Suriyeli yetkililerden aldığımız cevap hep, 'Bizim hastane veya cezaevlerimizde böyle bir kayıt yok' şeklinde oluyor" dedi.

Suriyeli yetkililerin bu açıklamasını inandırıcı bulmadığını belirten Arzu Kadumi, tüm olumsuz tabloya rağmen ümidini yitirmediğini söyledi.

ABBAS DA SONUÇ ALAMADI
Başşar Kadumi konusunda devreye girmesi için Filistin lideri Mahmud Abbas'la da görüşen Arzu Kadumi, "Kendisiyle bir kez Ramallah'ta, bir kez de Türkiye ziyareti sırasında görüştük. Ramallah'ta bizim yanımızdayken, Rus ve İranlı yetkilileri aradı. Ancak olumlu veya olumsuz bir bilgi alamadı" ifadesini kullandı. Arzu Kadumi, eşinin çalıştığı ABD merkezli El Hurra televizyonu yetkililerinin de mevcut bilgilerin dışında istihbarat sahibi olmadığını sözlerine ekledi.