Gündem
20 Mar 2011 13:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

KADROLAŞMADA AKILLARA DURGUNLUK VEREN FORMÜL!

İstisnai memuriyet kadrosu olan özel kalem ve basın müşavirliği kadroları, TRT'de kadrolaşmanın en önemli yolu haline geldi.

Bakan danışmanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, binlerce yurttaşın kapısında kuyruğa girdiği TRT’ye atanmak için özel kalem müdürlüğü ve basın müşavirliğini basamak olarak kullanıyor.

Son olarak TÜBİTAK’ta görevli Arif Koyuncu, Körfez Belediyesi’nde özel kalem müdürü olunca TRT kadrosuna geçti.

Binlerce kişinin kapısında kuyruğa girdiği, KPSS sınavlarında birbiriyle mücadele ettiği TRT’de, yandaş kadrolaşması için akıllara durgunluk veren bir formül zinciri kullanılıyor.

İstisnai memuriyet kadrosu olan ve KPSS gerektirmeyen özel kalem ve basın müşavirliği kadrolarına atanan isimler, hemen ardından TRT’nin kadrolu personeli oluyor. Bunun son örneği “Genel Müdür Müşaviri” kadrosu alan Arif Koyuncu’da kendini gösterdi. TÜBİTAK’ta yüksek lisans bursları ile ilgili birimde çalışan Koyuncu, 6 Mayıs 2010 tarihinde görevinden ayrıldı.

Koyuncu, görevinden ayrılır ayrılmaz, Körfez Belediyesi’nde özel kalem müdürü olarak işe başladı.

12 Mayıs 2010’da TRT’ye naklen geçiş yapmak için kuruma dilekçe veren Koyuncu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in 15 Haziran 2010 tarihli oluru ile kuruma girdi.

Koyuncu, atandığı tarih itibarıyla 6100 ek göstergeye ve özel hizmet tazminatı ve fazla mesai hariç 3 bin 33 lira brüt sözleşme ücretine sahip oldu.

Ancak Şahin’in Koyuncu’nun kuruma atanmasına ilişkin onay imzası, bir skandalı da ortaya çıkardı.

Şahin’in imzasının üzerinde 15 Haziran 2010 tarihi yer almasına karşın, atamaya onay isteyen yardımcısı Arif Koyuncu’nun imzasının üzerinde 18 Haziran 2010 yazması dikkat çekti.

ETİKETLER
#TRT #kadrolaşma