Magazin
25 Mar 2024 15:01 Son Güncelleme: 25 Mar 2024 15:53

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili Jülide Kural'dan yeni açıklama

Beykoz’da yaşadığı evde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve beyne pıhtı atması sonucu inme geçirdiği için operasyona alınan ünlü aktör Kadir İnanır'ın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. 74 yaşındaki sanatçının hayat arkadaşı Jülide Kural, İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Kadir İnanır, dün (24 Mart 2024) Beykoz’daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, İnanır’ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi. İnanır’ın beyin damarında pıhtı attığı öğrenildi. İlk müdahalenin ardından durumu stabil olan Kadir İnanır, yoğun bakıma alındı.

Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır’ın ilk değerlendirmede, sağ tarafında felç olduğunu ve bilincinin kapalı olduğunu söyledi.

Dünkü açıklamasında ilk iki saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildiğini kaydeden Başhekim Sağlam, “Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülerinde de işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beynin beslenmesi şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakıma alındı. İlk 24-48 saat içerisinde bir uyandırma yapılmayacak gelişebilecek komplikasyonlar olmadığı sürece. İşlem çok başarılı geçti” diye konuştu.

Kadir İnanır’ın hayat arkadaşı Jülide Kural’dan aynı gün bir açıklama geldi. Kural, pıhtının temizlendiğini, İnanır’ın durumunun stabil olduğunu belirterek, “Benim ve sizlerin de bildiği gibi Kadir İnanır güçlüdür ve bu süreci de atlatacaktır” dedi.

“KADİR İNANIR BUGÜN İTİBARIYLA UYANDIRILACAK”

Jülide Kural’ın bugün kamuoyuna sunduğu metinde Kadir İnanır’ın tüm tetkik sonuçlarının olumlu çıktığı ve uyandırılma kararı alındığı bilgisi yer aldı. Kural yazısında, Kadir İnanır’ı “Anadolu’nun her bir parçasını kalbinde taşıyan gerçek bir yurtsever” diye tanımladı ve ekledi:

“Bu topraklarda barışı görmeden” gitmemeye kararlı bir sanatçıdır. Karadeniz’in fırtınalarıyla mücadeleyi bilen o toprağın insanı olarak da direnmekten vazgeçmeyecektir.”

JÜLİDE KURAL’IN AÇIKLAMASININ TAM METNİ ŞÖYLE:

“Kamuoyunun bilgisine; bildiğiniz gibi hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır, 24 Mart Pazar sabahı beyne giden damarlarında oluşan bir pıhtı nedeniyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Doktorların önerisiyle 48 saat yoğun bakım sürecinde olacağı öngörülüyordu. Ancak siz halkımıza iyi haber vermek isterim. Bugün itibariyle tüm tetkik sonuçları olumlu çıktığından uyandırılma kararı alınmıştır.

Tahmin edeceğiniz gibi yoğun bakımda oldukça sık Kadir İnanır’ı görme şansım oldu. Tüm beden fonksiyonlarında olumlu bir hareketlenme olduğunu ben de gözlemledim. Elbette süreç devam ediyor. Kuşkusuz doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının özverili çabası bu bağlamında çok önemli bir etken.

Milyonlarca insandan gelen iyi dileklerin ona ulaştığına emin olabilirsiniz. Çünkü Kadir İnanır, Anadolu’nun her bir parçasını kalbinde taşıyan gerçek bir yurtsever ve her zaman söylediği gibi; “Bu topraklarda barışı görmeden” gitmemeye kararlı bir sanatçıdır. Karadeniz’in fırtınalarıyla mücadeleyi bilen o toprağın insanı olarak da direnmekten vazgeçmeyecektir.”