Televizyon
14 Haz 2012 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:46

KADIN İZLEYİCİ CANLI YAYINDA YERİN DİBİNE BATIRDI; ''BEN FATİH ALTAYLI OKUMAM''

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bir kadın izleyicinin tepkisi karşısında şok oldu!

Kendisiyle ilgili eleştirileri sessiz bir şekilde dinleyen ve ardından verdiği uzun cevapta Altaylı "Ben canımın istediğini yazmak istemiyor muyum? Ama benim medya grubumda 1200 insan var. Ben bunların hepsinin sorumluluğunu duyarak o adamların ay başında maaşlarını alabilecek şekilde bu sistemi yönetmek zorundayım, bir yandan da şerefli haysiyetli duruşumdan ödün vermemek zorundayım." dedi.

Mersin’den arayan ve Altaylı için "ben onu okumam" diyen Hülya Güler isimli izleyicinin söyledikleri Fatih Altaylı’ya sıkıntılı anlar yaşattı..

İşte o okurun sözleri "40 yaşında bir bayanım. Babamdan beri Hürriyet ve Cumhuriyet girerdi bizim eve. Şimdi pahalılık nedeniyle, şartlar nedeniyle giremiyor. Artı Fatih Altaylı’yı da okumam. Bunu da söyleyeyim. Ben seni okumam, çünkü eski Fatih Altaylı değil. Benim kalbimdeki, Hürriyet gazetesindeki Fatih Altaylı... Oradan çıktı ve benim için bitti. "

İŞTE O ANLAR :

Altaylı, kendisine tepki gösteren okuru dinledikten sonra şunları söyledi :

"Ne kastettiğini anlayabiliyorum. Diyor ki sen Hürriyet’teyken Hükümet Karşıtıydın, şimdi hükümetten yanasın. Hülya hanım’ın beni okumadığından da eminim. Benim Hürriyet’teki son yıllarmda 2002 ile 2005 arasında bugünkü iktidarı Merkez medyada destekleyen tek isim bendim. Hürriyet arşivine girip bakarlarsa, Tayyip Erdoğan’a kredi veren tek merkez medya temsilcisi benim.

Daha sonra muhalif duruma düştüm. 2007 sonrası ciddi bir muhalefet yaptım. Elbette insanların siyasi duruşlarının tercümanı ben olamam. Nefret ediyorlarsa ben onlarla paralel düşünüp nefret edemem. Doğru bulduğumu söylüyorum.

İNSAN KENDİ PATRONU HAKKINDA KOLAY YAZAMAZ

Ben medya patronajının uzantısı gibi görünüyorum. E öyleyim. Çemkiriyor adam... Çemkirsin.  Bu özgürlüğe sahipler. Biz kendimizi ortalığa attığımızdan beri bize çemkirme hakkını onlara veriyoruz. Ama çemkirenden bir ricam var. Diyor ki bana ’sen patron haklarını...’ Birincisi ben patron haklarını, bana çemkiren kadar koruyamam. Çünkü benim kıçım açıkta. Peki senin patronun vergi kaçırıyor biliyor musun? Biliyor... Sesini çıkartıyor musun? Hayır. Bana diyorlar ki patronunun işleri hakkında niye yazmıyorsun. İnsan patronunun işleri hakkında kolay kolay yazamaz, çok sıkılırsa çeker gider. Benim daha önce yaptığım gibi. Sen kendi patronunun vergi kaçırdığını maliyeye gammazlıyor musun? Patron sana şunu şunu yap dediğinde ’patron bu illegal olur’ diyor musun? demiyorsun. Ama onu kimse görmüyor.

Sen önce kendine bir de ki, ’ben bu adamdan daha ahlaklı mıyım? Ben bu adamdan daha düzgün müyüm?’

BEN CANIMIN İSTEDİĞİNİ YAZMAK İSTEMEZ MİYİM?

Bunca yıldır bu işi yapıyorum. Vergi mi kaçırmışım, ahlaksızlık mı yapmışım, birini mi dolandırmışım, birine şantaj mı yapmışım. Var mı böyle bir şey? İşimi yapıyorum. Yöneticilik sıfatı eklenince mecburen farklı bir konumda oluyorsun. Ben canımın istediğini yazmak istemiyor muyum? Ama benim medya grubumda 1200 insan var. Bu 1200 insanın aldığı maaş, yediği yemek, evlerinin kirası, çocuklarının okul taksidi, yakıt parası, bankaya ödeyeceği kredi kartı parası. Hepsi bende. Ben bunların hepsinin sorumluluğunu duyarak o adamların ay başında maaşlarını alabilecek şekilde bu sistemi yönetmek zorundayım, bir yandan da şerefli haysiyetli duruşumdan ödün vermemek zorundayım.

Altaylı bir günden bir güne borsa oyanamıştır, bir bankayla kredi alışverişi olmamıştır. Bunları demezler. Sen bilmemnesin? Sen nesin peki. Sen de bir patronun çıkarlarını koruyorsun. Ya da patronsan kendi çıkarların için çalışıyorsun.

GAZETEYE 2,5 LİRA VERMEYE RAZI MISINIZ?

Medyaya küfredenlere ben diyorum ki, günde 2,5 lira verip bir gazete alamaya razı mısınız? 150-200 bin satan bir gazete reklam almadan çıkması için gazete fiyatı 2,5 lira olmak zorunda. Özgür bağımsız medyanın bedelini sen vatandaş olarak ödemeye razısan tamam. Biz %99,5 özgürüz. Ama o yarım çok önemli. Vatandaş 2,5 lira vereceğim sen ne reklama ne iktidara bağlı ol diyecekse tamam. Ekiden böyleydi gazetecilik. Gazteciler de 6 okkaydı. Şimdi 3 okka, 5 okka. Arkasında halk desteği yok, hemen satmaya hazır bir kitle var.



KUŞTEPE’YE TALİH KUŞU KONDU! CEMİLE REKOR FİYATA EV ALDI!
HÜLYA AVŞAR AYVALIK’TA SEZONU AÇTI! ŞOK! ŞİŞLİ’NİN GÖBEĞİ BULGAR VAKFI’NA VERİLDİ!
2,5 TRİLYON DOLARLIK İSTANBUL BULUŞMASI FSM VE HALİÇ KÖPRÜLERİNDE ÇALIŞMALAR 16 EYLÜL’DE BİTECEK!
SULUKULELİLERİN AHI TUTTU! TÜRKİYE’DEN EN ÇOK GAYRİMENKULÜ KİM ALIYOR?
“İSTANBUL EMLAKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI” BİZİM EVLER 5 CUMA GÜNÜ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!
LÜKSTE OTURAN DAHA ÇOK ÖDEYECEK! “İSTANBUL EMLAKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI”
SUNDANCE RESİDENCE’DA TESLİMLER 30 HAZİRAN’DA! ÇİN, 3 AYDA DÜNYANIN EN YÜKSEK BİNASINI YAPACAK
BAKIRKÖY REFERANS PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR! ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI!
MİLLENİUM PARK KURTKÖY’DE 900 BİN DOLARA! KENTSEL DÖNÜŞÜM 10 YILDA TAMAMLANACAK!
MAXİMOON RESİDENCE KISA SÜRELİĞİNE 89 BİN LİRAYA! OSMANLI DÖNEMİNDE HEDİYE EDİLEN BAŞKONSOLOSLUK YALILARI
ANKARA’DAKİ GOLFKENT’E MİLLETVEKİLLERİ AKIN ETTİ! MEİSTER HANNAHOME PARKE SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK GETİRDİ!
PASİF EV İLE ENERJİDEN YÜZDE 95 TASARRUF EDİN! YAPI SAHİPLERİNE YENİ MEKAN YÜKÜ!
BÜYÜK BİR UYGARLIK, KONFORLU BİR YAŞAM BABİL ! TÜRKİYE’DE KONUT FİYATLARI SÜREKLİ ARTIYOR!
DUMANKAYA REFERANS SİSTEMİ İLE ARABA KAZANMA ! UZMANLARIN GÖZÜNDEN MORTGAGE VE AVANTAJLARI
TOKİ’DEN İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ’NE KALICI LOJMAN BAKIRKÖY REFERANS PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR!
EMLAK VERGİSİNDE FIKRA GİBİ DÜZENLEME BORÇ YAPILANDIRANA CEZA YOK
MİAMİ’DEKİ VERSACE İMZALI MALİKANEYE REKOR FİYAT HAZİNE TAŞINMAZLARINDAN 3.4 MİLYAR LİRA KAZANÇ!
MARMARA BÖLGESİ DEPREM İÇİN ÖNLEM ALMALI MAXİMOON’DA 79 BİN LİRAYA RESİDENCE
MİLLENİUM PARK KURTKÖY’DE 900 BİN DOLARA! SUNDANCE RESİDENCE’DA TESLİMLER 30 HAZİRAN’DA!
İPARLAR’IN KÖŞKLERİ BİRER BİRER BİNA OLDU! ABRAMOVİCH ÇILDIRMIŞ OLMALI!