Gündem
15 Eki 2022 21:59 Son Güncelleme: 15 Eki 2022 23:26

Kadıköy'de gökdelende yangın! Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir rezidansta yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, vatandaşların sosyal medyada paylaştığı görüntülerde binanın boydan boya yandığı görüldü.

İstanbul Kadıköy’de bir rezidansta yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Fikirtepe Mahallesi'nde bulunan 24 katlı binada çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alınan bilgiye göre, Rüzgar Sokak'taki 24 katlı binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

ALT KATTA BAŞLADI, EN ÜSTE ÇIKTI

Alt katlarda başlayan yangın, kısa sürede dış cephe kaplaması üzerinden binanın en üst katına kadar ulaştı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Kartal itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürerken bina sakinleri tahliye edildi.

YANGININ SEBEBİ BELLİ OLDU

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yangının klima motorlarından çıktığını duyurdu. Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kadıköy Fikirtepe’deki yangında; olay yerinde olan Kadıköy Belediye Başkanımız Av. Şerdil Dara Odabaşı’nın verdiği ilk bilgiye göre klima motorlarından çıkan ve itfaiye tarafından kontrol altına alınmış yangında şu ana kadar can kaybı ve yaralının olmaması bu acı günde teselli

İMAMOĞLU: CAN KAYBI YOK

Konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kadıköy Fikirtepe Mahallesi'nde yüksek katlı binada çıkan yangın itfaiye ekiplerimiz tarafından kontrol altına alınmıştır. Herhangi bir can kaybı olmadan tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Yangının çıkış sebebi inceleme sonrasında netleşecektir, geçmiş olsun." dedi.